Piektdien, 3. jūlijā, pulksten 12.30 no roņiem draudzīgākās pilsētas - Ventspils ostas 21. piestātnes (Ostas ielas promenādē, pie pieminekļa Kr. Valdemāram) Krasta apsardzes kuģis „Astra” dosies jūrā, lai aptuveni 15 jūdzes no krasta atlaistu dabā trīs Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaugušos pelēkos roņus.

Ronēnus līdzi jūrā pavadīs Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvji, bet ceļavārdus teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Aicinām visus interesentus no krasta pavadīt ronēnus ceļā uz Baltijas jūru.

Roni Pīteru uz zoodārzu nogādāja pērn, bet divi roņu puikas, kas zoodārza darbinieku aprūpē nonāca šī gada aprīlī, vēl ir bez vārda, tādēļ aicinām sociālā tīkla Twitter kontā Ventspilslv, izmantojot mirkļbirku #roņidabā vai portālā Ventspils.lv komentāros pie šīs ziņas, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, ieteikt, kā ronēnus varētu saukt, lai 3. jūlijā jūrā tie varētu doties ar skanīgiem vārdiem! Tie, kuru ieteiktie ronīšu vārdi tiks izvēlēti, iegūs ielūgumus 2 personām ronēnu cienīgai atpūtai – ūdens prieku baudīšanai Ventspils Pludmales akvaparkā. Savukārt no visiem vārdu ieteicējiem tiks izlozēts viens, kurš iegūs ģimenes biļeti Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējumam.

Ventspils – roņiem draudzīgākā pilsēta

Ronēnu izlaišanas vieta – Ventspils piekraste - nav izvēlēta nejauši. Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau daudzus gadus pie roņu baseina tiek izvietots Ventspils informatīvais stends, tādējādi zoodārza apmeklētājus aicinot uz roņiem draudzīgāko pilsētu – Ventspili, savukārt līdzekļi par informācijas izvietošanu tiek izlietoti gan ronēnu barošanai nepieciešamo zivju, gan inventāra un medikamentu iegādei.

2013. gadā Ventspils pilsēta saņēma „Roņiem draudzīgākās pilsētas” goda nosaukumu, bet šogad top īpaša pateicība par līdzjūtību un sapratni, palīdzot dzīvniekiem, kurus ne katrs mīl, jo tie ir un paliek cilvēka konkurenti cīņā par lomu... Uzvarējusi cilvēcība!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: