Trešdien, 13. maijā, pie kuģīša „Hercogs Jēkabs” piestātnes Ventā tika palaisti taimiņu mazuļi.

Taimiņu palaišanā piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš, kā arī zivju audzētavas "Pelči", Popova individuālā uzņēmuma „Taifūns & Co”, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” pārstāvji.

 

Apskati foto!

 

Pirms diviem gadiem zivju audzētavas „Pelči„ pārstāvji no Ventā noķertajiem pieaugušiem taimiņiem bija ieguvuši mazuļu audzēšanai piemērotus ikrus, kas tika transportēti uz zivju audzētavu. Tur tie tika attiecīgi kopti līdz sasniedza atbilstošu vecumu un svaru, lai tos būtu droši palaist atpakaļ jūrā. Lai izvairītos no taimiņu mazuļu dabiskajiem ienaidniekiem, piemēram, līdakām, kas var gadīties ceļā, svarīgi taimiņus izlaist pēc iespējas tuvāk jūrai, tāpēc tieši Ventspils ir tam īpaši piemērota vieta.

 

Kā pastāstīja individuālā uzņēmuma „Taifūns & Co” pārstāvis Sergejs Popovs, taimiņu mazuļi, kas tika atlaisti Ventā, šobrīd ir sasnieguši vairāk nekā 100 gramu svaru, un tie ir gatavi migrācijai uz jūru un dzīvei sālsūdenī.

 

Pēc pāris gadiem, ko taimiņi būs pavadījuši jūrā, jau pieaugušās zivis atgriezīsies Ventā, lai rūpētos par sugas populācijas tālāku pieaugumu, jo taimiņiem raksturīgs, ka tie vienmēr atgriežas upē, kur tie auguši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: