Ceturtdien, 14. maijā, plkst. 17.30 Pārventas bibliotēkā notiks grāmatas par pareizticīgo mācītāju Georgiju Tailovu prezentācija.

Georgijs Tailovs dzimis 1914. gada novembrī Rīgā un aizsaulē aizgājis 2014. gada 8. maijā. Līdz pat pēdējām dienām Georgijs turpināja darbu Ogres pareizticīgajā baznīcā, viņš bija vecākais priesteris Latvijā un pēdējais no Pleskavas misijas dalībniekiem. 1937. gadā priesteris Georgijs Tailovs bija nozīmēts kalpot Ventspils Sv. Nikolaja Brīnumdarītāja latviešu draudzē.

 

Tēvs Georgijs Ventspilī strādāja arī par skolotāju pamatskolā un ģimnāzijā, kā pilsētas pašvaldības loceklis gādāja par bezdarbnieku bērnu sociālo aprūpi un apkalpoja arī sirdsskaidrā Radoņežas Sergija dievnama draudzi Ugālē. Pārventas bibliotēkā tiks prezentēta Georgija meitas Angelinas Lodes un žurnālistes Natālijas Ketneres kopīgi sastādītā grāmata, kurā iekļauti arī fragmenti no paša priestera memuāriem. Tiks demonstrēti fragmenti no dokumentālās filmas par Pleskavas garīgo misiju, atspoguļojot šī notikuma nozīmību. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: