Trešdien, 6. maijā, Ventspils Digitālajā centrā jau desmito gadu norisināsies Ventspils vispārizglītojošo skolu 5. – 7. klašu audzēkņu konkurss informācijas tehnoloģijās ”ITiņš 2015”. Konkursā tiks pārbaudīta skolēnu erudīcija un prasmes informācijas tehnoloģiju jomā.

Konkursā dalību ir pieteikušas astoņas skolu komandas no Ventspils 1. pamatskolas, Ventspils 2. pamatskolas, Ventspils 1. ģimnāzijas, Ventspils 2. vidusskolas, Ventspils 3. vidusskolas, Ventspils 4. vidusskolas, Ventspils 5. vidusskolas un Ventspils 6. vidusskolas. Katru skolu pārstāvēs 5 skolēni un informātikas skolotāja.

Šogad konkursā atšķirībā no iepriekšējiem gadiem skolēniem bija arī mājas uzdevums, kurā skolu komandu dalībniekiem bija jāizveido video pamācība prezentācijas izveidošanai un demonstrācijai. Ar audio un video palīdzību bija jāataino datora ieslēgšana, prezentācijas izveide brīvi izvēlētā rīkā, projektora pieslēgšana pie datora un prezentācijas demonstrēšana uz ekrāna.

Klātienes konkursā skolēniem būs jāveic šādi uzdevumi: jāatbild uz vispārējiem testa jautājumiem par informācijas tehnoloģijām, jāatpazīst datora komponentes, vizuāli jāattēlo statistikas dati pēc dotā teksta, izmantojot dažādas tehnoloģijas, jāizveido prezentācija un jādemonstrē prezentācijas prasmes. Viens uzdevums tradicionāli ir pārsteiguma uzdevums par tehnoloģiju, ko skolēni pirms konkursa norises nezina. Šādā veidā tiek pārbaudītas ne tikai skolā apgūtās prasmes, bet arī erudīcija un prasme orientēties dažādās tehnoloģijās.

Īpaša loma šogad ir paredzēta arī skolotājiem. Konkursa norises laikā skolotājiem būs nodarbība par jaunu tehnoloģiju rīku, ko skolotāji varēs izmantot savā ikdienas darbā, kā arī pēc nodarbības paredzēts uzdevums un tā rezultāti tiks iekļauti kopējā komandu vērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: