Ar šo pasākumu tika noslēgta nakts novērojumu sezona Ventspils Jaunrades nama observatorijā. Tas nozīmē, ka līdz pat augustam observatorija vakara stundās vairs nestrādās, jo, dienai kļūstot garākai, vakari paliek gaišāki, un kosmiskos objektus būs gandrīz neiespējami novērot.

Pasākums Ventspilī ir unikāls arī ar to, ka tas notika vēlā vakarā. Vispiemērotākie brīži debess novērojumiem ar teleskopu ir apmēram no plkst. 01:00. Šajā laikā iestājas astronomiskā krēsla, kad Ventspili ieskauj tumsa, un pie debesīm var labi saredzēt mūsu puslodes zvaigznājus. 

 

Apskati foto!

 

Ar Ventspils Jaunrades nama observatorijas teleskopa palīdzību ļoti labi varēja saredzēt krāterus uz Mēness, strīpaino Jupitera virsmu un tā lielākos pavadoņus.

 

Īpašu pasākuma programmu bija sagatavota arī planetārijā. Pēc tehniskās apkopes, kas notika no 20. līdz 24. aprīlim, planetārijā tika uzstādīta Sky Explorer programmatūras 3. versija, kas sniedz iespēju izmantot pārsteidzošas vizualizācijas, kādas nebija pieejamas planetārijā iepriekš.

 

Speciāli sagatavotajos šovos, planetārija darbinieki parādīja jauninājumus, protams, saistībā ar vakara „zvaigznēm” – Jupiteru, Mēnesi, Venēru un Saturnu. Tāpat bija iespēja ieskatīties arī tuvāko pasākumu plānā un uzzināt planetārija un observatorijas jaunākās ziņas.

 

Nama pirmajā stāvā viesus pārsteidza muzikāls priekšnesums – rokzvaigžņu koncerts, kas neļāva aizmigt pat vislielākajām miegamicēm. Ātruma cienītāji piedalījās automodeļu sacensībās „Ātrs un bez žēlastības”. SAvukārt elektronikas apbrīnotājus sagaidīja interaktīvā izstāde.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: