Latvijas slimnīcu biedrības (LSB) pārstāvji kārtējo reizi tiksies ar veselības ministru Gunti Belēviču, lai risinātu būtiskus veselības aprūpes sistēmas jautājumus. Biedrība pauž cerību, ka no ministra šoreiz saņems jau konkrētus risinājumus iepriekš izdiskutētajām problēmām.

«Šī būs jau ceturtā reize, kad tiksimies ar veselības ministru Gunti Belēviču. Līdz šim ministrs paudis izpratni par slimnīcām sāpīgajiem problēmjautājumiem, kā arī apņēmību tos risināt. Tādēļ šodien ceram iepazīties ar jau konkrētiem risinājumiem,» pirms tikšanās skaidro LSB valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.


Visbūtiskākais jautājums slimnīcām, īpaši tām, kuras atrodas ārpus Rīgas, ir speciālistu trūkums. Šogad finansējums rezidentu vietām salīdzinājumā ar iepriekšējā gada budžetu ir pieaudzis, taču piedāvājums, ko saņēmušas slimnīcas, neliecina, ka uz reģioniem dosies vairāk jauno speciālistu.


Tāpat slimnīcas gaida grozījumus normatīvajos aktos, kas laboratorijām uzliek par pienākumu ieviest  ISO standartu, neskatoties uz to, ka jau šobrīd Latvijas slimnīcu laboratorijās kvalitāte tiek pielīdzinātas Somijas augstajiem standartiem. Pašlaik ministrs radis iespēju atlikt šī normatīva ieviešanu līdz 2016. gada 1. janvārim. Taču LSB aicina no šāda standarta pieprasījuma atteikties pavisam, jo vērtē to kā privāto laboratoriju lobiju.


LSB gaida arī papildus finansējumu neatliekamās palīdzības nodrošināšanai slimnīcās, īpaši intensīvās terapijas gadījumos. Šobrīd atvēlētais finansējums ir nepietiekams un  veido vislielākos zaudējumus stacionāros.


Tiks pārrunāti arī jautājumi par pacientu pārvešanu uz citām ārstniecības iestādēm, kā arī Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta speciālistu nodrošinājums uz vietas slimnīcās sarežģītos gadījumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: