No 1. maija atpūtniekus gaidīs Piedzīvojumu parka vasaras atrakcijas, kas pēc ziemas miega savestas kārtībā un arī papildinātas ar jaunumiem. Taču jau tiek plānoti nākamie uzlabojumi un papildinājumi.

Lecam pa jaunam!
Jau par tradīciju kļuvis, ka katra sezona Piedzīvojumu parkā tiek sākta ar kaut ko jaunu. 2013. gadā parks piedzīvoja sevišķi iespaidīgas pārmaiņas, gandrīz pilnībā izmainot atrakciju zonu, ko novērtēja arī apmeklētāji. Līdz tam viņu skaits vasaras sezonā svārstījās ap 80 000, bet pērn parku apmeklēja jau 320 000 cilvēku. Sākot astoto sezonu, Piedzīvojumu parks nepiedāvās tik vērienīgus jaunumus, tomēr tradīcija tiks turpināta. «Ventspils atrodas Latvijas nomalē, tāpēc braucienu pie mums grūti apvienot ar ko citu. Cilvēkiem jāpiedāvā kaut kas īpašs, kaut kas tāds, kā dēļ būtu vērts atbraukt. Ar to arī Piedzīvojumu parks cenšas nodarboties, un apmeklētāju skaita pieaugums liecina, ka esam uz pareizā ceļa. Protams, pateicoties pašvaldības atbalstam, radīta vieta, kur brīvo laiku saturīgi var pavadīt arī ventspilnieki un viņu ģimenes. Priecē, ka arvien biežāk Ventspili un Piedzīvojumu parku par savu galamērķi izvēlas skolēnu grupas. Piemēram, pagājušajā gadā bija 121 grupa,» stāsta Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Tomēr svarīgi ir ne tikai radīt piedāvājumu, bet arī padarīt to pieejamu pēc iespējas plašākam apmeklētāju lokam. Tāpēc, kā uzsver Boitmanis, Piedzīvojumu parkā vienmēr bijusi sabalansēta cenu politika. Piemēram, darbdienās parka apmeklējums izmaksā mazāk un to ērti var izmantot ventspilnieki, bet aktīvajās dienās – piektdien, sestdien, svētdien – jārēķinās ar lielākām summām. Apgrozībā ir arī Ventspils valūta – venti, kas ļauj saņemt visai ievērojamas atlaides.


Kas labi iesākts, tas tā arī jāturpina, tāpēc, izanalizējot piedāvājumu un pieprasījumu, arī šogad parka atrakciju klāsts papildināts ar jaunumiem. Piemēram, mazie apmeklētāji varēs izklaidēties rotaļu namiņā, kas būs piepildīts ar bumbiņām un dažādiem šķēr­šļiem. Gumijlēkšanas batutu cienītājiem sarūpēti divi jauni, jo šī izklaide līdz šim bijusi ļoti populāra. Padomāts arī par tiem, kam patīk lēkāt klasiskā veidā – iegādāta batutu sistēma ar četrām lēkāšanas virsmām.


Pilnībā tiek pārbūvēta populārā kameršļūkšanas trase – tā slīdēja arvien vājāk. Itāļu speciālistu verdikts bija, ka trases materiāls ir nolietojies. «Izmēģinājām dažādas lietas, bet slīdamību uzlabot nesanāca. Tie, kam ir lielāka ķermeņa masa, brauca lejā bez problēmām, bet bērni, kam trase vairāk domāta, mocījās. Tāpēc piekritām, ka tā ir jāpārveido, un arī pašvaldība atbalstīja šo lēmumu,» skaidro Boitmanis. Itāļi pilnībā pārveidos trasi un izmainīs arī tās profilu, kas ļaus traukties lejā lielākā ātrumā.

Kalnu gatavos rodelim
Piedzīvojumu parka attīstība netiek plānota tikai uz katru nākamo sezonu. Šobrīd jau izstrādāts attīstības plāns 2016.–2020. gadam, un nozīmīga vieta tajā ir pašam ievērojamākajam objektam – slēpošanas kalnam Lemberga hūte. «Protams, tie ir tikai plāni, kuru īstenošanai vajadzīgs finansējums, taču tie vismaz ir pieturas punkti un ir zināms, kādā virzienā ejam un ar ko jārēķinās,» norāda Boitmanis, piebilstot, ka jau kalna bēršanas pirmsākumos piepeši nācies šo to pamainīt. Abi ar Kausenieku viņi sākuši bērt kalnu, nogāzi virzot austrumu virzienā, jo tā vienkārši bijis parocīgāk. Kad par šiem darbiem painteresējies Lemberga kungs, nācies tos pārorganizēt, jo saņemts prātīgs aizrādījums, ka sniegs ilgāk turas ziemeļu nogāzē, tāpēc galvenais nobrauciens jāveido tieši uz ziemeļiem. Pārāk tālu ar darbiem gan bērēji vēl nebija tikuši, tāpēc bija iespējams pārveidot kalnu. Protams, tamlīdzīgi fēleri vairs netiek pieļauti, lai gan kalns mainās katru gadu – to ber plašumā un augstumā. Šovasar paredzēts tikt līdz 58 metru atzīmei, un darbi uz kalna jau sākušies. Tādēļ lejā uz kalna pakāji noceļojusi staltbrieža skulptūra, tiks pārcelts arī tālskatis un apmeklētājiem jārēķinās ar to, ka šovasar nevarēs pastaigāties kalna virsotnē. Tur līdz septembrim darbosies slovāku speciālisti, veidojot stabilu 30x40 metru lielu laukumu. Olimpiskā centra vadītājs skaidro, ka pēc paaugstināšanas būs jāveic arī citi darbi: «Jāpagarina galvenais pacēlājs, trepes, arī hidrants un jāpapildina apgaismojums. Kalns kļūs stāvāks, bet nobrauciens pagarināsies par 50 metriem, kas slēpotājiem ir visai būtiski. Pēc gadiem pieciem kalns varētu pagriezties vairāk uz austrumu pusi.»


Tā kā kalns jau sasniedzis solīdu augstumu un tāds ir arī nobrauciena garums, Olimpiskais centrs nopietni ķēries pie rodeļu trases izveidošanas, kas vasaras sezonā varētu kļūt par ievērojamāko parka atrakciju. Boitmanis atklāj, ka trase jau tiek projektēta: «Šogad projektam jābūt gatavam. Pie tā strādā vācu speciālisti, kas mums sarūpēs ļoti modernu rodeli. Tam jākļūst par Piedzīvojumu parka pērli. Uz dienvidiem brauc pēc saules, bet uz Ventspili brauks tāpēc, lai nobrauktu ar rodeli. Nobrauciena garums varētu būt 600 metru, turklāt būtiski ir tas, ka rodeli varēs darbināt jebkādos laika apstākļos.»

BMX trase  kļūst ātrāka
Nedaudz citādā veidolā jauno sezonu sagaida arī BMX trase, jo paaugstināts ieskrējiena kalns – tas nu ir piecus metrus augsts. BMX riteņbraukšana Ventspilī kļuvusi par sporta veidu ģimenei, jo vecāki ir kopā ar saviem bērniem gan mačos, gan ikdienā un vienmēr gatavi palīdzēt. Par to ventspilniekus slavē arī Boitmanis: «Vecākiem, kas aizved bērnus uz BMX, tas ar laiku kļūst par visas ģimenes hobiju, kas ir tiešām lieliski. Trenējas jau aptuveni 80 bērnu, tiek ieguldīts nopietns darbs, par ko liecina rezultāti. Viņi neapšaubāmi bija pelnījuši šos uzlabojumus.» Tam piekrīt arī treneris Jānis Šķeperis, uzslavējot vecākus par palīdzību trases pārbūves darbos.

Atjaunotā trase no jauna tiks sertificēta, un to atklās ar Latvijas čempionāta pirmo posmu, kas notiks 9. maijā. Nodzīt pirmo kāri un nodemonstrēt pa ziemu uzkrātos spēkus ieradīsies ne tikai Latvijas elite, bet arī igauņi un lietuvieši. «Uzlabojumi bija nepieciešami, jo citādi, aizbraukuši uz trasēm, kur jau ir augstāks starts, braucēji apmulst. Prasības un ātrumi mainās, un mēs ejam līdzi šīm prasībām. Eiropā starts visur ir piecus un pat vairāk metru augsts. Nedaudz pamainītas virāžas, uzbērts jauns segums, kas vēl jāpieblietē, bet kopumā tagad trase ir tāda, ka varētu uzņemt arī Eiropas čempionāta posmus. Turklāt trase noteikti kļuvusi ātrāka,» skaidro Šķeperis. Nav bijis sarežģīti pierādīt pašvaldībai un Olimpiskajam centram nepieciešamību veikt šādus uzlabojumus, un Ventspils BMX ģimene, protams, ir pateicīga par šādu sapratni. Pieticis parādīt foto no trasēm ar augstajiem startiem Madonā un Rīgā.

Bīdīs mārketingu, nodarbinās skolēnus
Vasarā Piedzīvojumu parks vienmēr piedāvājis darbu skolēniem, un tā tas būs arī šovasar. Katru mēnesi tiks nodarbināts aptuveni 20 skolēnu – viņiem būs jāpalīdz apmeklētājiem un jāno­drošina tiem pilnvērtīga atpūta. Tā kā nāksies strādāt ar cilvēkiem, tad skolēnu atlase notiek jau laicīgi, jo viņiem gan jāpārzina valodas, gan jāprot labi komunicēt. Savukārt, lai būtu vairāk apmeklētāju, parkā darbu sākusi mārketinga speciāliste Inta Lapsiņa. «Jauna un apķērīga meitene, kam noteikti ir daudz labu ideju un degsme. Esam pārliecināti, ka ar pareizu mārketinga politiku piesaistīsim vēl vairāk cilvēku,» Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs neslēpj, ka cer uz ļoti labiem rezultātiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: