Divās aizvadītajās nedēļas nogalēs, 11. un 12. aprīlī Ventas kreisajā krastā un 18. un 19. aprīlī Ventas labajā krastā (Pārventā), pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi organizēja lielgabarīta atkritumu savākšanas akciju.

Ventas kreisajā krastā tika uzstādīti 8 lielgabarīta atkritumu konteineri ar ietilpību 7m3, kas tika iztukšoti 77 reizes, bet Ventas labajā krastā (Pārventā) tika uzstādīti 9 lielgabarīta atkritumu konteineri ar ietilpību 7m3, kas tika iztukšoti 79 reizes. Kopā tika savākti 1092 m3 atkritumu, kas ir vislielākais savāktais lielgabarīta atkritumu apjoms akciju organizēšanas vēsturē.

Jāatzīmē, ka, ņemot vērā negodprātīgu iedzīvotāju rīcību, akcijas laikā izvietotajos konteineros ievietojot sadzīves atkritumus un citus neatbilstoša veida atkritumus, turpmāk, lai līdzīgas situācijas netiktu pieļautas un akcijas konteineri tiktu izmantoti tam paredzētajiem mērķiem, lielgabarīta atkritumu savākšanas akciju norisē tiks veiktas izmaiņas.

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” un Ventspils pilsētas dome pateicas iedzīvotājiem par izrādīto atsaucību.

Atgādinām, ka ikdienā lielgabarīta (mēbeles), elektrisko un elektronisko iekārtu, bīstamos, kā arī plastmasas, stikla, metāla un papīra atkritumus privātpersonas bez maksas var nodot dalīto atkritumu pieņemšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a. Abi laukumi strādā katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, izņemot pirmdienas.

Jau maijā tiks organizētas bīstamo, kā arī elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu akcijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: