No 10. līdz 15. augustam Ventspilī norisināsies 10. mūsdienu ritma mūzikas festivāls - meistarklases VENTSPILS GROOVE 2015, kurā piedalīties aicināti dažādu paaudžu un iepriekšējas sagatavotības dalībnieki.

Ventspils Mūzikas vidusskola kopā ar Ventspils Domes Kultūras centru uztur tradīciju - ritma mūzikas festivālu, kas tiek organizēts kā piecu dienu meistarklases un koncertu sērija Ventspilī.

 

Meistarklašu dienaskārtība plānota sekojoši: priekšpusdienā - praktiskas nodarbības pie dažādu specialitāšu pasniedzējiem, pēcpusdienā - audzēkņu muzicēšana ansambļu sastāvos. Darbs ar dalībniekiem tiks organizēts atbilstoši viņu priekšzināšanu līmenim, izvēlētajai specialitātei un skaitam.

 

Pasniedzēji:

 

Stephane Escoms (Francija) – komponists, taustiņinstrumentālists

Stefanu iepazinām ņemot dalību festivālā “Close Encounters Helsinki – St.Petersbourg”. Viņš uzstājās grungesque (šansona un rēcošā metāla apvienojums) dīvas Caroline Rose sastāvā. Stefans ir artistisks un ļoti daudzpusīgs mūziķis, viņa stilu dažādība un profesionalitāte pārstedz. Stephane Escoms ir diplomēts matemātiķis, ieguvis zelta medaļu džeza konkursā Metzas Konservatorijā (Conservatry of Metz), studējis pie Mike LeDonne (Njujorka), Rob Madna (Nīderlande), Chucho Valdes (Kuba). Šobrīd Stefans ir prestižās Starptautiskās mūzikas akadēmijas Nansī mācību spēks.

 

Koukie (īstajā vārdā Annija Zahovska) - vokāls

2011. gadā absolvēja London College of Music un ieguva bakalaura grādu Populārās Mūzikas Izpildīšanā (Bmus Popular Music Performance). Tajā pat gadā, London College of Music vadība Anniju izvirzīja pārstāvēt Popmūzikas Departamentu LCM Summer Showcase koncertā ar savu tituldziesmu “Koukie’s Song”, tādējādi izturot vairāk kā 3000 citu studentu konkurenci no visas Londonas.

 

Māksliniecei ir pieredze koncertturnejās pa Lielbritāniju, Īriju un Vāciju, uzstājusies leģendārajā klubā “The Garage” (kur vairrākkārt, viesojoties Londonā, ir koncertējusi arī Prāta Vētra ). Kā īpašais viesis piedalījusies “Ealing Youth Orchestra” koncertos, kā arī uzstājusies ar savu solo programmu kopā ar “LCM Sinfonia”, prezentējot dziesmas no sava debijas albuma simfoniskā orķestra un rokgrupas izpildījumā.

 

Annija Putniņa - vokāls

Annija Putniņa bieži redzama uz Latvijas muzikālajām skatuvēm. Viņas CV papildina dalība Eirovīzijā, grupā Framest, loma Liepājas teātra mūziklā Vestsaidas stāsts un koncerti ar neskaitāmiem latviešu estrādes māksliniekiem. Savukārt izglītību viņa ieguvusi Rīgas Doma kora skolā, kā arī Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā. Tagad Annija nodod savas zināšanas jaunajiem vokālistiem Ventspils Mūzikas vidusskolā.

 

Vēl meistarklasēs pasniegs: Mūzikas akadēmijas pasniedzēja, dziedātāja Inga Bērziņa; "Time After Time" bijušais dalībnieks, Lielās mūzikas balvas īpašnieks saksofonists Gints Pabērzs; bundzinieks, Intara Busuļa grupas dalībnieks Kaspars Grigalis; Ventspils Bigband vadītājs, saksofonists Renārs Lācis; komponists un pianists Ritvars Garoza.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: