Eiropas patērētāju organizācija (BEUC) uzsākusi kampaņu ar aicinājumu Eiropas Savienībā (ES) uz alkoholisko dzērienu iepakojumiem izvietot informāciju par uzturvielām, taču šī iniciatīva jau saskārusies ar nozares pretestību.

Eiropas Parlaments (EP) pirmo soli šīs iniciatīvas virzienā spēra pagājušajā mēnesī, kad aicināja Eiropas Komisiju (EK) līdz 2016.gadam izstrādāt noteikumus, kas pieprasītu šādas informācijas izvietošanu.

Tāpat EP pieņemtajā rezolūcijā tiek aicināts nodrošināt informāciju, kas norādītu uz alkohola patēriņa radīto apdraudējumu grūtniecēm un transportlīdzekļu vadītājiem.

Līdzīgu ierosinājumu iepriekš centās virzīt EP pārstāve no Lielbritānijas Glenisa Vilmota, taču 2011.gadā viņa cieta neveiksmi, ņemot vērā spēcīgu lobēšanu no dzērienu ražošanas nozares puses.

Šoreiz Vilmota vēlas nodrošināt, ka netiek pieļautas nekādas kļūdas un patērētāji saņem viņiem nepieciešamo informāciju.

BEUC pārstāve Ilaria Pasarani norāda, ka cilvēkiem ir nepieciešams zināt alkohola radīto ietekmi.

"Vairums no mums zina, ka alkoholu nepieciešams lietot ar mēru. Taču alkohola ietekme uz mūsu svaru un veselību ir krietni mazāk skaidra," uzsver Pasarani.

Par EP Veselības komitejas pieņemto rezolūciju EP kopumā balsos aprīļa beigās.

Informācijas avoti parlamentā vēsta, ka, neskatoties uz viedokļu atšķirībām šajā jautājumā, šoreiz šie noteikumi varētu tikt apstiprināti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: