Latvijas iedzīvotāji kā vienu no līdz šim svarīgākajiem šā gada notikumiem minējuši karadarbību Ukrainā, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar LNT veiktais pētījums.

Iedzīvotāji aptaujas laikā minējuši vairākus, viņuprāt, svarīgus notikumus, tomēr vairākums ekonomiski aktīvo iedzīvotāju jeb 73% kā svarīgāko minējuši notikumus Ukrainā. Starp svarīgākajiem minēta arī eiro vērtības krišanās - to nosaukuši 36% aptaujāto, bet 35% svarīgākā šķitusi pāreja uz brīvo elektrības tirgu.

 

Vēl starp svarīgiem notikumiem, kas šogad jau notikuši, iedzīvotāji minējuši Krievijas politiķa Borisa Ņemcova nošaušanu, Latvijas sportistu sasniegumus starptautiska mēroga sacensībās - tos kā svarīgākos nosaukuši 30% aptaujāto, vēl 24% pieminējuši Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā, bet 23% kā svarīgu minējuši Parīzes teroraktu un tā sekas. Pieminēti arī kūlas ugunsgrēki, Valsts prezidenta amata kandidātu meklēšana un nelaimes gadījumi.

 

Tikmēr 1% iedzīvotāju kā svarīgākos līdzšinējos 2015.gada notikumus minējuši kādu personīgās dzīves notikumu, bet 3% iedzīvotāju kā vissvarīgāko norādījuši kādu citu notikumu.

 

No aptaujātajiem respondentiem 5% iedzīvotāju nav viennozīmīga viedokļa šajā jautājumā.

 

Aptaujā piedalījušies 800 Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: