Tā kā "Ventspils naftas" terminālī patlaban nav brīvas vietas produktu uzglabāšanai, VAS “Latvijas Dzelzceļš” ir noteicis aizliegumu tālākām produktu piegādēm.

Kā aģentūru LETA informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne, pagaidām termināla iespējas pieņemt produktus no dzelzceļa ir ierobežotas. Situācijas cēlonis ir sezonai raksturīgais lielais uzkrāto naftas produktu apjoms, un visas iesaistītās puses strādā, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu situāciju.

Savukārt "Latvijas Dzelzceļa" pārstāvis Māris Ozols aģentūrai LETA skaidroja, ka pagaidām aizturēta aptuveni 40 vilcienu kravu piegāde.

SIA ""Ventspils nafta" termināls" ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā. Uzņēmums nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu.

51% ""Ventspils nafta" termināls" pieder AS "Ventspils nafta" (VT). VT pieder arī 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas cauruļvadu kopuzņēmums, un 49,94% "Latvijas Kuģniecība" (LK), kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

Kā iepriekš informējuši uzņēmuma pārstāvji, VT un tās meitassabiedrības nerevidētie finanšu rezultāti par 2014.gadu liecina, ka neto zaudējumi ir sasnieguši 13,83 miljonus eiro. Gadu iepriekš tie bija 61,21 miljons eiro. Konsolidētie ieņēmumi fiksēti 161,87 miljonu eiro apmērā, un tas ir nedaudz mazāk nekā 2013.gadā, kad tie sasniedza 166,73 miljonus eiro. Bruto peļņa fiksēta 42,56 miljonu eiro apmērā, kas ir aptuveni tādā pašā līmenī kā gadu iepriekš, kas tā sasniedza 41,45 miljonus eiro.

VN lielākie akcionāri ir "Vitol" grupai piederoša holdinga sabiedrība "Euromin Holding (Cyprus) Limited" ar 49,98% akciju un naftas produktu pārkraušanas termināļa "Ventbunkers" meitaskompānija LNT ar 43,25% akciju, teikts kompānijas mājaslapā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: