Ventspils pilsētas dome nolēma noslēgt deleģēšanas līgumu ar pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” par pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanu un no tām izrietošu pārvaldes uzdevumunodrošināšanu.

Deleģēšanas līguma, ko nolemts slēgt ar pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, ietvaros tiek atbalstītas aktivitātes, kas saistītas ar gādāšanu par iedzīvotāju izglītību - zooloģiska un ekoloģiska rakstura zināšanu sniegšanu iedzīvotājiem, vides izglītības veicināšanu un vides aizsardzības pasākumu veikšanu, kā arī iedzīvotāju veselīga dzīvesveida veicināšanu - atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu Briežu dārza apmeklētājiem, vienlaicīgi popularizējot aktīvas atpūtas dabā nozīmīgumu veselīga dzīvesveida nodrošināšanā, veicinot videi draudzīgas katra indivīda ikdienas un sabiedrības rīcības attīstību, dabas vides iepazīšanu un izzināšanu, saskaņā ar pielikumu.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” ir kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder pašvaldībai. Kapitālsabiedrības pārraudzībā esošais, 2006. gadā izveidotais Briežu dārzs ir ne vien vietējās, bet arī nacionālās nozīmes publiski pieejams apskates objekts.

 

Briežu dārzs jau vairākus gadus iesaista Ventspils skolu skolēnus, kā arī Ventspils iedzīvotājus dzīvniekiem nepieciešamās barības sagādē, organizē Briežu dārza darbinieku tikšanās ar skolēniem gan pilsētas, gan novada skolās. Sadarbībā ar Ventspils muzeju ir izveidota izglītojoša programma pirmsskolas un skolu audzēkņiem, kur pirmā tikšanās ar Briežu dārza darbinieku notiek Livonijas ordeņa pilī, savukārt nākamā jau Briežu dārzā.

 

Deleģēšanas līgumu nolemts slēgt, pamatojoties uz likumos „Par pašvaldībām” un „Tūrisma likums” noteiktajām pašvaldības funkcijām. Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, kas sevī ietver arī zooloģiska un ekoloģiska rakstura zināšanu sniegšanu iedzīvotājiem, vides izglītības veicināšanu un vides aizsardzības pasākumu veikšanu.

 

Tāpat saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” pašvaldības autonomā funkcija ir veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, kas sevī ietver arī atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu, vienlaicīgi popularizējot aktīvas atpūtas dabā nozīmīgumu veselīga dzīvesveida nodrošināšanā, veicinot videi draudzīgas katra indivīda ikdienas un sabiedrības rīcības attīstību, dabas vides iepazīšanu un izzināšanu. Saskaņā ar Tūrisma likumu pašvaldība nodrošina resursus un pasākumus tūrisma attīstībai, kā arī savas administratīvās teritorijas tūrisma iespēju popularizēšanai, nodrošina tūrisma objektu saglabāšanu un iespējas tos izmantot tūrisma vajadzībām, veicina kultūrizglītojošo darbu tūrisma jomā un veselīga dzīvesveida popularizēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: