Ventspils muzeja ilggadīgajā izstāžu ciklā Novadnieki (no 2003.gada) eksponēta jauna izstāde - mākslinieces Laimdotas Junkaras personālizstāde Mūru vārdi. Izstādē eksponētie darbi tapuši akrila tehnikā, turklāt lielākā daļa radīta īpaši pils telpām. Laimdotas Junkaras personālizstāde Mūru vārdi Livonijas ordeņa pilī, no 5. marta.

Apskati foto!

Laimdota Junkara par savu jauno izstādi izsakās sekojoši: „Arvien biežāk ap sevi ieraugu mūrus. Ne vien ēku sienās un drupās vai vecpilsētu bruģī, bet saskatu tos arī zaļajās koku lapotnēs, malkas grēdās, pavasara ievziedos, kuplā, necaurejamā dāliju krūmā un arī svētkos uzdāvināto ziedu klēpī. Mani arvien vairāk piesaista laika atstātās zīmes: muižu un krogu ēku irstošajās sienās un pīlāros, arī Ventspils namu mūros. Visa Latvija kā mūris, ar Kurzemes bākām gar krastu. Asociatīvi mūri. Domu mūri.”

 

Laimdota Junkara, neraugoties uz savu it kā statisko jaunās tēmas izvēli, pati atrodas nemitīgā kustībā, - gan jaunu izteiksmes veidu meklējumos, gan jaunu, saistošu novadpētniecības faktu izpētē, gan dalīties priekā savā mākslas studijā Ugālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: