Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņās par gāzes eksplozijas sekām, tirdzniecības vietu apzadzējiem, kā arī jaunumiem kultūrā un izglītības jomā.

AKTUĀLI

 

Tiesā tirdzniecības vietu apzadzējus

Ir sācies tiesas process pret sešu jauniešu grupējumu, kas apsūdzēts par Ostas ielas promenādes kiosku un citu tirdzniecības vietu apzagšanu.

 

Mīti un patiesība – Ventspils Tehnikums

Sabiedrībā ir iesakņojušies mīti un apgalvojumi, ko cilvēku prātos grozīt ir grūti. Protams, nav dūmu bez uguns. Tāpēc Ventas Balss centās noskaidrot, cik liela deva patiesības vai maldu ir tajos stereotipos, kas skar jauno cilvēku izglītošanos un darba iespējas Ventspilī.

Eksplozija maina remontu plānus

Gāzes eksplozijas seku novēršanai deviņstāvu mājas iedzīvotājiem būs uz laiku jāatsakās no iepriekš lolotā kāpņu telpu remonta.

IZGLĪTĪBA

Ļauj iepazīt bērnudārza ikdienu

Bērnudārza Varavīksne vadība radusi iespēju pilsētas domes un Izglītības pārvaldes pārstāvjiem iepazīt iestādes ikdienas darbu.

Skolēni gūst iemaņas pētniecībā

Ventspils skolu audzēkņi izpētījuši, kuras zobu pastas ir kaitīgas cilvēku organismam, kuri veikalos nopērkami pārtikas produkti satur ĢMO, kur likt izlietotas autoriepas un citus interesantus jautājumus.

KULTŪRA

 

Rakstnieku māja Eiropas kultūras kartē

Šogad ir Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības padomē. Lai arī politiskie pasākumi lielākoties notiek galvaspilsētā, kultūras programmas pasākumu kartē iezīmēta arī Ventspils.

Turpināsim baudīt operu un baletu

Parakstīts trīspusējas vienošanās protokols, kas paredz, ka arī turpmākajos trīs gados Ventspilī būs baudāmi augstvērtīgi Latvijas Nacionālās operas uzvedumi.

Ugālnieki iekaro Ventspili

Spilgtus akcentus mūsu pilsētas mākslas dzīvē ievilkuši Ugāles mākslinieki. Kopš pagājušās nedēļas nogales Pārventas bibliotēkā apskatāma mākslas studijas izstāde Ugāles variants, bet studijas vadītāja Laimdota Junkara Livonijas ordeņa pilī atklājusi personālizstādi Mūru vārdi.

CEĻOJUMS

 

Brauciens uz Dubaiju: septiņas dienas nākotnē

Dubaija ir lielākā pilsēta Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kas atrodas tāda paša nosaukuma emirātā Arābijas pussalā Persijas līča dienvidos. Pilsēta ar fantastiskiem sasniegumiem, ārkārtīgi bagātiem cilvēkiem un zīmīgām pasaules ievērojamākajām apskates vietām katru gadu pulcē tūristu miljonus. Brauciena mērķis bija apciemot ventspilnieku, kurš tagad dzīvo Dubaijā.

 

VIEDOKLIS

 

Gundega Mertnena

laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

 

Miljardi ar iebiedēšanu

Pagājušā gada beigās medijos bija lasāmas ziņas ar biedējošiem virsrakstiem, kuras vēstīja par baisas gripas tuvošanos. Televīzijā, avīzēs, radio skandēja, ka šogad gripa būšot tik smaga, kāda vēl nekad nav bijusi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: