Pagājušā gada nogalē veiksmīgi noslēdzās intensīvie apmācību kursi „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”, kas norisinājās Ventspils Augstskolā. Konkursā kopumā piedalījās ap 30 dalībnieku, un drosmīgākajiem bija arī iespēja savu biznesa ideju noslēgumā prezentēt ideju konkursa žūrijai un iegūt savā īpašumā veicinošu balvu.

Žūrija par labāko atzina trīs Ventspils IT fakultātes Elektronikas 3. kursa studentu biznesa ideju – piedāvāt Latvijā ražotus elektronikas un robotikas mācību platformas komplektus.

Š.g. februāra sākumā visi trīs jaunieši - Kristaps Dreija, Gints Dreifogels un Atis Celmiņš - ieradās pēc savām godam nopelnītajām balvām – pašu izvēlētām mācību grāmatām un e-grāmatu lasītāja 300 EUR vērtībā. Puiši komentē, ka grāmatas lieti noderēs arī bakalaura darba izstrādes procesā, kam visi šobrīd cītīgi pievērsušies.  Bakalaura darbs un intensīvais mācību process ir arī iemesls tam, kādēļ puišu ideja šobrīd ir „iesaldēta” uz nenoteiktu laiku. Taču viņi tic, ka nākotnē ideju noteikti izdosies realizēt un sanāks apmācību kursā „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās” gūtās zināšanas likt lietā arī dzīvē.

Jauniešu ideja ir izplatīt Latvijā izstrādātu un ražotu Arduino un Scratch grafiskajā vidē programmējamu mikrokontrolieru mācību platformu. Tas ir pielīdzināms elektronikas konstruktoram kombinācijā ar programmēšanas funkciju. Par produkta mērķauditoriju izraudzīti vecāki ar bērniem, skolas, pulciņi un elektronikas entuziasti.

Kristaps Dreija – uzvarētāju komandas pārstāvis:

„Manuprāt, šādi intensīvie apmācību kursi ir ļoti nepieciešami tieši ne-EPF (Ekonomikas un pārvaldības fakultātes) studentiem, kas ar biznesa teoriju / praksi ikdienā nesaskaras, kā, piemēram, mums, elektroniķiem. Mums studiju programmā ir akadēmiskais pamatkurss “Uzņēmējdarbības pamati”, tomēr vērtīgi ir dzirdēt arī reālu uzņēmēju un praktiķu pieredzes stāstus, kas sniedz ieskatu aktuālajā biznesa pasaulē.

Pirms apmācību kursiem negaidīju neko. Biju skeptisks, jo uzskatu, ka kļūt par uzņēmēju 5 dienās nav iespējams. Rezultāts bija daudz labāks, kā gaidīju, jo mērķis nebija visus mūs „uztaisīt” par uzņēmējiem 5 dienās, bet gan sniegt ieskatu par biznesa izveidi un tā vadību, kas lektoriem izdevās ļoti labi. Tāpēc iesaku, ja interesē uzņēmējdarbība vai paši vēlaties vai plānojat kādreiz izveidot uzņēmumu, bet neziniet, kā uzsākt, tad šī ir lieliska iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas, lai izveidotu uzņēmumu un iegūtu pamatus tādās sfērās, kā finanses, mārketings, vadība u.t.t.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: