Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas: uz Ventspili aicina ķīniešus, sola uzlabojumus veselības aprūpē, ventspilniekiem vajag atbalstu Eirovīzijā un jauna zāle «Jūras vārtos»

AKTUĀLI

 

文茨皮尔斯(Ventspils) mērķē uz ķīniešiem

Ventspils jeb ķīniski 文茨皮尔斯 ievērojami paplašina tūristu piesaistes ģeogrāfiju, šoreiz tēmējot uz 1,3 miljardiem ķīniešu.

Sola uzlabojumus veselības aprūpē

Ventspilī šonedēļ viesojās veselības ministrs Guntis Belēvičs. Viņš sola samazināt garās gaidīšanas rindas, piesaistīt reģioniem speciālistus un cīnīties par reģionālo slimnīcu eksistenci.

 

Sprūdža izteikumi maksās 4,3 tūkstošus eiro

4279 eiro un piecdesmit centu. Precīzi no šādas naudas summas par Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam veltītajiem izteikumiem nāksies atvadīties bijušajam ministram Edmundam Sprūdžam.

Vairāki ciemi maina statusu

Daudzi Ventspils novada ciemi jaunajā teritorijas plānošanas dokumentā zaudēs ciema statusu, taču aptuveni tikpat daudz teritorijas šo ciema statusu savukārt iegūs.

Būs vajadzīgs ventspilnieku atbalsts

Šo svētdien Latvijas Televīzijas konkursa Supernova 2015 otrās atlases raidījumā piedalīsies arī Ventspils pārstāvji – Katrīna Bindere un grupa The Stones.

SPORTS

Baltija iemēģināta ar +30

Ar iespaidīgu uzvaru Baltijas Basketbola līgā atgriezušies BK Ventspils spēlētāji, kas astotdaļfināla pirmajā mačā ar igauņu TYCO Rapla iekrāja 30 punktu pārsvaru.

Svarīga uzvara telpās

Cīņu par ceturto vietu Latvijas telpu futbola čempionāta regulārās sezonas kopvērtējumā turpina FK VTO futbolisti, kam atlikušajās trīs spēlēs divas reizes jātiekas ar tiešajiem konkurentiem.

Atgriežas baltkrievu hokejs

Rīt un parīt Baltkrievijas atklātā junioru čempionāta otro apli savās mājās uzsāks Ventas 2002 hokejisti, tiekoties ar turnīra tabulā piektajā vietā esošo Minskas Dynamo.

VIDE

Ziemas kļūst siltākas

Janvāra pēdējā dekāde bijusi par 3,7 grādiem siltāka par normu. Ar vidējo gaisa temperatūru -0,9°C arī pagājušā gada decembris ir par 1,5°C pārsniedzis ilggadīgo normu. Kad beidzot iestāsies aukstais gadalaiks?

INTERVIJAS

 

Jaunā zālē – mākslinieciska uzdrīkstēšanās

13. februārī durvis vērs teātra nama Jūras vārti Jaunā zāle (Karlīnes ielā 40), kas sola kultūras dzīvē ieviest ko nebijušu un Latvijā neredzētu. Par iecerētajiem plāniem stāsta Jaunās zāles producents MIKS MAGONE.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: