Šīs nedēļas pirmajā pusē gaidāms sals, bet nedēļas izskaņā Latvijā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas un tiek prognozēts atkusnis, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā

Virs Baltijas jūras esošā ciklona ietekme mazināsies, tāpēc pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens. Tas nozīmē, ka šonedēļ biežāk uzspīdēs saule un nokrišņu daudzums mazināsies - atsevišķas dienas tie vispār nav gaidāmi.

Turpmākajās dienās ir gaidāms sals, kad naktīs gandrīz visā valstī gaisa temperatūra būs zem 0 grādiem, bet austrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz pat mīnus 10, mīnus 13 grādiem. Dienas laikā stabilu salu sinoptiķi prognozē tikai valsts austrumu daļā, bet jūras piekrastē gaisa temperatūra var būt ap 0 grādiem.

Auksta nakts gaidāma no trešdienas uz ceturtdienu, kad termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 10 grādiem, un nakts no ceturtdienas uz piektdienu, kad austrumu rajonos būs mīnus 12, mīnus 13 grādu sals.

Šodien vēl vietām pūš brāzmains vējš, bet no rītdienas līdz nedēļas vidum tas pierims. Taču nedēļas izskaņā laikapstākļus noteiks ziemeļos esošais ciklons, kas atnesīs brāzmaināku vēju, nokrišņus un siltās gaisa masas. Dienas laikā atkusnis gaidāms jau gandrīz visā valsts teritorijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: