No šī gada par 4,5% tiek palielinātas visu Ventspils pašvaldībā strādājošo algas. Tiem, kuri saņem minimālo algu vai tuvu minimālajai algai, algas pieaugums ir lielāks, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Minimālās algas pieaugums valstī no 320 līdz 360 eiro jeb par 12,5% attiecas arī uz daudziem Ventspils pašvaldībā strādājošiem. "Vienlaicīgi mēs esam pieņēmuši lēmumu, ka visiem darbiniekiem tiks paaugstinātas algas par 4,5%. Vairāk tiek paaugstinātas minimālās algas un tās, kas ir tuvu minimālajai. Tas kopā mums budžetā palielina izdevumus darba samaksai par 600 000 eiro," informēja Lembergs.

Lēmums par darba algas palielinājumu visiem pašvaldībā strādājošajiem pieņemts, ņemot vērā vidējās darba samaksas pieaugumu tautsaimniecībā. "Mēs attiecīgi indeksējam algas, lai domes un pašvaldības iestāžu darbiniekiem, ieskaitot tos, kuri strādā skolās, bibliotēkās un muzejos, nesamazinātos reālā darba alga, jo inflācija tomēr ir," skaidroja Lembergs.

Minimālo algu saņem aptuveni katrs ceturtais pašvaldībā strādājošais, bet tuvu minimālajai algai - apmēram puse. Viņiem arī algas pieaugums būs procentuāli lielāks, bet pārējiem algas pieaugums būs par 4,5%.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: