Latvijas iedzīvotāji Jaungada sagaidīšanai šogad vidēji plāno tērēt 80 eiro jeb par 16 eiro mazāk nekā pērn. Vairāk nekā puse jeb 56% cilvēku 2015. gadu sagaidīs mājās ģimenes lokā.

Svētku svinēšanai līdz 20 eiro plāno tērēt 11% respondentu, bet no 21 līdz 40 eiro šim mērķim atvēlēs 19% cilvēku. Izdevumus Jaungada svinībām, kas pārsniedz 100 eiro, plānojis gandrīz katrs sestais jeb 17%. Konkrētu tēriņu summu nepilnu mēnesi līdz svinībām nav varējuši nosaukt 10% Latvijas iedzīvotāju.

Pieaugot iedzīvotāju vecumam (35 gadi un vairāk) un ienākumu līmenim, palielinās arī naudas summa, kas plānota Jaungada svinībām. Tērēt vairāk ir gatavi krievvalodīgie valsts iedzīvotāji, kuri 2015. gada sagaidīšanai atvēlēs vidēji 97,50 eiro jeb par 27 eiro vairāk nekā latviski runājošā sabiedrības daļa.

Aptauja rāda, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju gadu miju, līdzīgi kā iepriekš, sagaidīt mājās, bet 14% cilvēku svinēt dosies ciemos. Gandrīz katram piektajam jeb 19% (galvenokārt jauniešiem) decembra sākumā vēl nebija Jaunā gada sagaidīšanas plānu. Apmeklēt svinīgu pasākumu plānoja 4% respondentu, bet uz ārzemēm doties - 2%. Biežākie minētie galamērķi ir Lielbritānija, Igaunija, Krievija, Zviedrija, Vācija un Spānija.

Aptauju laikā no 4. līdz 8. decembrim pēc "4finance" pasūtījuma veica socioloģisko pētījuma centrs SKDS, un tajā piedalījās 1005 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: