No 23. decembra līdz 5. janvārim Valsts policijas (VP) darbinieki pievērsīs pastiprinātu uzmanību ceļu satiksmes dalībnieku drošībai, kā arī notiks plaši reidi.

Īpaši policisti sekos līdzi autovadītājiem, kā arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku drošībai.

Sākoties svētku laikam, VP darbinieki īpaši uzraudzīs, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā, kā arī sekos līdzi tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums. Likumsargi pārbaudīs arī drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanu un sekos līdzi tam, lai tiek ievēroti citi ceļu satiksmes noteikumi.

Tāpat arī policistu uzmanība tiks pievērsta mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku drošībai - tiks sekots līdzi tam, lai gājēji, velosipēdisti un mopēdu vadītāji pārvietotos droši un neapgaismotos ceļa posmos, kā arī ārpus apdzīvotām vietām pārējiem satiksmes dalībniekiem būtu labi pamanāmi ar atstarojošajiem elementiem apģērbā vai ar atstarojošajām vestēm.

VP aicina visus transportlīdzekļa vadītājus svētkus svinēt apdomīgi un nesēsties pie stūres reibumā, atceroties, ka arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas pie stūres sēsties nav ieteicams.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: