Sākot ar šodienu, mājdzīvniekiem veterinārajās klīnikās tiks izsniegtas tikai jauna parauga Eiropas Savienības pases, informēja Latvijas Veterinārārstu biedrības Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītājas vietniece Lita Konopore.

Vecās mājdzīvnieku pases tiek nomainītas saistībā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu par lolojumdzīvnieku nekomerciālu pārvietošanu. Savukārt iepriekš izsniegtās vecā parauga pases joprojām būs derīgas visu dzīvnieka mūžu.

Kā atzina Konopore, izmaiņas pasu aizpildīšanas un izsniegšanas kārtībā maz atšķirsies no vecā parauga pasēm. Redzamākās atšķirības būs vāka dizainā un speciālajā līmplēvē, kura tiks uzlīmēta datu aizsardzībai pret viltošanu.

Tomēr jaunums ir tas, ka vakcinācijas pret trakumsērgu termiņa kavējuma gadījumā veterinārārsts liks atzīmi par laiku, kad vakcīna pēc atkārtotas procedūras būs uzskatāma par derīgu. Līdz ar to īpaši bīstami nokavēt kārtējās vakcinācijas termiņu ir tiem, kuri plāno ceļojumus ar dzīvniekiem, norādīja biedrības pārstāve.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: