Ventspils Planetārija lektori Matīss Beķeris un Kristaps Morozs devās pieredzes apmaiņā uz Romas Planetāriju un astronomijas muzeju. Vizītes laikā lektoriem bija iespējams uzklausīt padomus no profesionāliem astronomiem, kuri paralēli veic lektoru pienākumus Romas Planetārijā.

Apmeklējuma laikā tika sniegtas izsmeļošas prezentācijas par tēmām, kas aktuālas arī Ventspils Planetārijā, t.sk. par seansu vadīšanu dažādu tautu pārstāvjiem, par to, kā padarīt astronomiju interesantu bērniem, kā arī bija iespējams apmeklēt Romas Planetārija piedāvātos seansus, kuru laikā tika gūtas idejas jaunu šovu veidošanai.

Tā kā viena no galvenajām mērķauditorijām arī Ventspils Planetārijā ir tieši pirmsskolu iestāžu un sākumskolu bērni, Ventspils lektoriem likās ļoti vērtīga pieredze, kas iegūta klātienē vērojot Romas Planetārija lektoru darbu ar bērniem. Nav noslēpums, ka ieinteresēt vismazākos apmeklētājus ar gariem stāstiem par to, kā veidojas zvaigznes un planētas, ir sarežģīti, tāpēc Romas Planetārija lektori cenšas ieintriģēt bērnus ar vizuāliem stāstiem, kurus caurvij tik šķietami sarežģītā astronomija.

Lai arī iegūtā pieredze no vairāk kā 10 gadu planetāriju jomā strādājošiem astronomiem ir teju neizmērāma, jāatzīst, ka arī Ventspils Planetārija lektori dalījās ar savu pieredzi un nekautrējās sniegt padomus. Lai arī kultūras atšķirības abām valstīm ir šķietami milzīgas, astronomija ir tā, kas vieno visus, neatkarīgi no atšķirīgās tautības, vecuma vai interesēm. Šī tālā vizīte kultūras galvaspilsētā Romā pavēra draudzīgas attiecības un vērtīgus kontaktus arī turpmākai sadarbībai ar Romas Planetārija un astronomijas muzeja pārstāvjiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: