Ziedojot asinis Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā, mēs palīdzam nodrošināt ar asins komponentiem gan Ventspils slimnīcas pacientus, gan Valsts asinsdonoru centru. Šobrīd krājumi VADC ir minimāli, tāpēc gaidīts ir ikviens.

Valsts asinsdonoru centra direktore Iveta Ozoliņa ir paziņojusi, ka svētkos asiņu nebūs, jo jau šobrīd asins komponentu krājums ir kritiski zems, bet iedzīvotāju atsaucība ir minimāla.

Ventspils slimnīcā asins donori ir gaidīti katru pirmdienu un piektdienu no plkst. 8.00 līdz 10.00, bet svētku nedēļās – 22. un 29. decembrī jau norādītajā laikā. Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni 63620947.

„Mēs gaidām visus asinsgrupu un rēzus piederības donorus. Līdzi ir jāņem personu apliecinošs dokuments, donoriem jābūt veseliem un labi paēdušiem, kā arī labā noskaņojumā,” atgādina Asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Baiba Griķe.

„Šajā mirklī krājumi Ventspils slimnīcā ir pietiekami un mēs varam nodrošināt vajadzības, bet viss vienmēr ir mainīgs,” portālam ventasbalss.lv stāsta Asins sagatavošanas nodaļas transfuzioloģe Māra Bumbiere.

Asins nodošana raisa pozitīvas izjūtas – būsiet palīdzējis kādam grūtā un, iespējams, izšķirošā brīdī. Vienā asins ziedošanas reizē varat palīdzēt glābt vismaz 2 cilvēku dzīvības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: