Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svētkus svin arī Krievlaukos

Krievlauku iedzīvotāji turpmāk varēs viegli atcerēties sava rajona svētku datumu – svinīga rekonstruēto deviņu ielu atzaru atklāšana notika neilgi pirms Latvijas Republikas dzimšanas dienas.

Svētkos silda kopā būšana

Izskanējuši Latvijas 96. gadadienai veltītie svētki. Tie bijuši klusi un mierīgi, un daudzi izvēlējušies tos svinēt ģimenes lokā.

2.lpp. Viedoklis: «Pēcsvētku pārdomas», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Garākas brīvdienas allaž rosina arī dažādas pārdomas. Un izņēmums nav arī šīs četras dienas, kurās tika atzīmēta Latvijas 96. dzimšanas diena. Turklāt pārdomas ir gan pilsētas, gan visas valsts mērogā.»

3.lpp.

Bīstamo divstāvu koka ēku nojauks

Caur izsistajiem logiem svilpo vējš, bet iekštelpās izmētāti trauki, dažādi sadzīves atkritumi un dēļu atlūzas – tāda izskatās divstāvu koka ēka Inženieru un Pļavas ielas stūrī, ko pavisam drīz nojauks.

Drīkst pārdot saldējumu un vati

Bērnu pilsētiņā drīkst pārdot tikai saldējumu un saldo vati, kā arī sniegt vien mazizmēra atrakciju pakalpojumus.

Amatpersonu apsūdz kukuļa ņemšanā

Korupcijas skandālā iekļuvusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Ventspils nodaļa. Aizdomu ēna krīt uz nodaļas vadītāju.

4.lpp.

Plēsnieks pietuvojas Rio

Pasaules čempionātā svarcelšanā ventspilniekam Artūram Plēsniekam neizdevās nodemonstrēt savu spēcīgāko sniegumu, tomēr izcīnītā desmitā vieta ļauj optimistiski raudzīties uz izredzēm kvalificēties olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

5.lpp.

Pašu rokām izdota grāmatiņa

Glīts izdevums, kurā ierakstīt mazuļa pirmo dzīves gadu svarīgākos notikumus, šodien nav nekas pārsteidzošs. Taču, ja šāda grāmata tapusi pašu rokām, tā iegūst pavisam citu vērtību.

6.lpp. Intervija. Gaismas pavēlniece Indra

Šķiet, katrs ventspilnieks pazīst Indru Vītiņu. Varbūt nezinot, ka tā ir Indra, bet pazīstot Karlsonu, kurš padara krāšņākus svētkus, iepriecinot gan bērnus, gan viņu vecākus, vada korporatīvās ballītes, kāzas, jubilejas. Viņas pamatdarbs ir muitā. Ne visi zina, ka Indra ir arī viena no visilgāk savā profesijā strādājošajām amatierteātru gaismotājām un, visticamāk, vienīgā sieviete gaismotāja kultūras namos visā Latvijā. Rīt Indra atskatīsies uz saviem 20 izgaismotajiem gadiem...

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1933. gads. Vasara.

Svarīgākie notikumi: Mis Ventspils titula ieguvējai ir 44 gadi; no cietuma atbrīvots bijušais pilsētas kasieris; inženiera Pornieka sētā joprojām izplūst purva gāze; fon Radeckis atrasts guļam renstelē; sirmgalvim dīgst jauni zobi; Ventspilī pārdod viltotas kontrabandas preces; uz Rīgu kursēs izpriecu vilcieni; pa Kuldīgas ceļu mētājas konfektes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: