Iestājoties gada tumšajam laikam, pilsētā atkal aktualizējusies par sliktu tradīciju kļuvusī problēma ar lielajiem atkritumu konteineriem kapu teritorijās. Tie regulāri ir pilni ar lielgabarīta atkritumiem, sadzīves tehniku, mēbelēm un citiem atkritumiem, kam šie konteineri nav paredzēti.

Lai nevēlamo tradīciju izskaustu, p/i „Komunālā pārvalde” sadarbībā ar Ventspils Pašvaldības policiju ir nolēmusi izlases veidā netālu no konteineriem uzstādīt mobilās video-foto kameras, kas ir pielāgotas arī nakts redzamībai. Ar to palīdzību tiks fiksēti un publicēti to automašīnu numuri, kuru vadītāji vai pasažieri izmanto kapu konteinerus tiem neparedzētiem mērķiem.

Abas iestādes ar cerību raugās uz šo jauninājumu, jo diez vai kāds iedzīvotājs vēlētos, ka viņa automašīnas numurs parādās publiskajā apskatē ar norādi par tā īpašnieka nelikumīgām darbībām.

„Komunālā pārvalde” atgādina, ka ikvienam iedzīvotājam, uzņēmumam vai iestādei ir jāiesaistās atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, noslēdzot līgumu par atkritumu apsaimniekošanu.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji slēdz līgumus par atkritumu apsaimniekošanu atbilstoši īpašumā deklarēto/pierakstīto personu skaitam. Savukārt, individuālo māju iedzīvotāji un/vai uzņēmumi slēdz līgumus par atkritumu regulāru savākšanu atbilstoši īpašumā radīto atkritumu daudzumam. Piemēram, 240 l jeb 0,24 m3 liela konteinera izvešana maksā 2,84 EUR (ar PVN). Sīkāku informāciju var iegūt, vēršoties pašvaldības SIA ”Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Pilsētā ir divi lielgabarīta atkritumu pieņemšanas punkti Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kur bez samaksas var atdot vecos televizorus, gultas, grāmatu plauktus, riepas, akumulatorus, stiklu, plastmasas pudeles un citus atkritumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: