19. novembrī Ventspils Mākslas skolas audzēkņi uzsāka Ventspils Slimnīcas Dzemdību nodaļas Ūdens dzemdību zāles sienu apgleznošanu.

Drīzumā Dzemdību nodaļa piedāvās topošajām māmiņām izvēlēties dzemdības ūdenī īpašā dzemdību vannā, un pateicoties sadarbībai ar Ventspils Mākslas skolu, Ūdens dzemdību zālē tiks radīta harmoniskāka vide bērniņa laišanai pasaulē.

Pirmoreiz Ventspils slimnīca ar Mākslas skolas audzēkņiem sadarbojās Bērnu nodaļai veltītā projektā, kā rezultātā katras palātas sienas tagad rotā unikālas Mākslas skolas audzēkņu gleznas. Domājot par harmoniskāku vidi Ūdens dzemdību zālei, kura drīzumā būs pieejama topošajām māmiņām, Ventspils slimnīca nolēma atkārtoti uzrunāt Ventspils Mākslas skolas audzēkņus, ierosinot apgleznot šīs zāles sienas.

No Mākslas skolas audzēkņu iesniegtajiem skiču projektiem tika izvēlēta Aleksandras Ļifenko ideja par ūdens burbuļiem, kas uz sienas veidos dažādus tēlus, no kuriem centrālais būs taurenis. Ventspils Mākslas skolas skolotāja Eva Kaufmane-Lauss uzsver, ka audzēkņi, gatavojot skiču projektus dzemdību zālei, galvenokārt domājuši par to, kā telpā pozitīvu un harmonisku noskaņu.

Darbu pie apgleznošanas Mākslas skolas audzēkņi uzsāka jau šodien un sola darbu pabeigt 20. novembra vakarā.

Šobrīd vienā no Ventspils slimnīcas četrām dzemdību zālēm tiek sagatavota jauna dzemdību vanna un drīzumā plānots piedāvāt arī dzemdības ūdenī. Ūdens māmiņu atslābina un mazina dzemdību sāpes, tādēļ šim piedāvājumam ir sagaidāms pieprasījums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: