Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svarīgs ir nepārtraukts progress

Ar svinīgu tumšsarkanas lentes pārgriešanu atklātas divu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas nodaļu – ķirurģijas un traumatoloģijas – atjaunotās un pārplānotās telpas un jauniegādātās medicīnas iekārtas.

Murkšķi un sinoptiķi mīnusus nesola

Siltajā rudenī apjukuši jūtas laika pareģotāji murkšķi. Oktobrī tie devās ziemas miegā, bet nu atkal pamodušies un sākuši šiverēt.

2.lpp. Viedoklis: „Klausīt murkšķim”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Laika prognozes pilnīgi noteikti ir viens no populārākajām mūsdienu ziņu izdevumu – vienalga, drukātu vai elektronisku – sadaļām. Tikpat populāra ir šo prognožu, dabas parādību un laika apstākļu interpretācija. Taču, lai arī ko varētu nozīmēt, piemēram, zaļas lapas novembra beigās, jāatceras, ka katram gadalaikam ir savas iezīmes, kuras lielākā vai mazākā mērā pilnīgi noteikti parādīsies.»

3.lpp.

Suņu dzīves apstākļi uzlaboti

Pirms pāris nedēļām Ventas Balss rakstīja par diviem suņiem, kas kādās mājās Robežu ielā tika turēti dzīvnieku labturības prasībām neatbilstošos apstākļos.

Pēc būvdarbiem jābūt kārtībai

Prieku par rekonstruēto Sanatorijas ielu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem nomāc darbu laikā pabojātie pagalmi. Uzņēmumiem, kuri veikuši šos darbus, pagalmi ir jāatstāj iepriekšējā kārtībā.

4.lpp.

Akcentē latviešu kopības sajūtu

Ar aizdegtām lāpām rokās un sarkanbaltsarkanajām lentītēm pie krūtīm dažādu paaudžu ventspilnieki atzīmēja Lāčplēša dienu, dodoties lāpu gājienā no Rātslaukuma līdz Baltajam krustam Meža kapos.

Laiž klajā jaunu grāmatu

Ventspils Augstskolas asociētais profesors Juris Žagars sarakstījis grāmatu, kurā apskata satelītnavigācijas sistēmas.

5.lpp.

Krievlaukos atklās sakārtoto ūdenssaimniecību

Ventspilī centralizētu ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības rādītājs ir tuvu simts procentu atzīmei, un tas ir viens no augstākajiem valstī, tomēr joprojām ir attālāki un mazāk apdzīvoti pilsētas rajoni, kuru iedzīvotāji ar nepacietību gaida iespēju pieslēgties pilsētas centralizētai ūdenssaimniecības sistēmai. Šo iespēju šogad sagaidījuši daļa Krievlauku un pilsētas DR rajona iedzīvotāji.

6.lpp. Veselības aprūpe. Darbs operāciju zālē – prestižs, bet smags

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas operāciju bloka pārziņā ir piecas operāciju zāles. Aizveroties bloka durvīm, šeit atklājas gluži vai cita valstība. Darbs operāciju blokā ir zināmā mērā prestižāks nekā citās nodaļās, taču par to ir jāmaksā ar paaugstinātu stresu un fiziskām grūtībām.

7.lpp.

Novadā pasniegs apbalvojumus

Valsts svētku dienā Usmas tautas namā novada domes priekšsēdētājs pasniegs pašvaldības apbalvojumus – Goda, Atzinības un Pateicības rakstus.

Ventspilnieki pirmajā republikā. 1933. gads. Pavasaris un vasara

Svarīgākie notikumi: pilsētas bankas lieta ievirzās noslēguma fāzē; atsākas streiku kustība un proklamāciju kaisīšana; ventspilniekus šokē nacionālsociālistu izdarības Vācijā. Ventas Balss un Ventspils Avīzes redaktori apmainās ar laipnībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: