Ventspils Sociālais dienests no 1. decembra sāks izmaksāt pašvaldības vienreizējo Ziemassvētku pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām - Ventspilī deklarētajiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, bērniem ar invaliditāti, bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kā arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Ventspils pašvaldība materiālā atbalsta sniegšanai Ziemassvētkos šogad atvēlējusi 385 961 eiro. Plānots, ka pabalstu Ziemassvētkos varēs saņemt 9255 ventspilnieki.

Pabalstu 42,69 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 291,77 eiro, kā arī bērni ar invaliditāti un bez vecāku gādības palikušie bērni. Savukārt pabalstu 30 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

Pensionāri un personas ar invaliditāti piešķirto pabalstu varēs saņemt trīs dažādos veidos - bankas norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai ar piegādi mājās. Pabalstu bankas norēķinu kontā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā pensionāri un personas ar invaliditāti varēs saņemt no 1. decembra līdz 2015. gada 30. janvārim.

Sociālā dienesta kasēs pabalstu varēs saņemt no 17. decembra līdz 23. decembrim no plkst. 10 līdz plkst.15. Pabalsta izmaksa tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem, līdzīgi kā tas organizēts arī iepriekšējās svētku pabalstu izmaksu reizēs. Sākot ar 2015. gada 6. janvāri, pabalsta izmaksa kasēs turpināsies to parastajā darba laikā.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ paši nevar ierasties Sociālajā dienestā. Par pabalsta izsniegšanas nepieciešamību dzīves vietā Sociālais dienests telefoniski jāinformē iepriekš. Gadījumā, ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību.

Bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem sociālais dienests pabalstu izmaksās no 8. decembra līdz 30. janvārim Sociālā dienesta kasēs vai pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem pabalstu varēs saņemt no 2. decembra līdz 23. decembrim sociālā dienesta kasēs. Šis pabalsts tiks izmaksāts iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas produktu un citu preču iegādei.

Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt Ziemassvētku pabalstu, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik un arī pabalsta izmaksas laikā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: