Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pelnīta atzinība un pateicība

Atzīmējot Autotransporta darbinieku dienu, uzņēmuma Ventspils reiss vadība apbalvoja labākos pasažieru autobusu vadītājus – profesionālās meistarības konkursa uzvarētājus.

Ķēķa smeķa burvība

Livonijas ordeņa pilī skatāma izstāde, kas interesantā veidā atspoguļo laika griežus un cilvēka sadzīvi caur priekšmetiem, bez kuriem vairs nespējam iedomāties savu ikdienu.

2.lpp. Viedoklis: „Tumšais gājējs”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Cilvēkiem ir raksturīgi darīt muļķības. Arī muļķīgi riskējot. Piemēram, kāpelējot pa augstceltnēm, skrienot pāri sliedēm, kad jau tuvojas vilciens, spiežot pedāli grīdā vai ejot pāri gājēju pārejai, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi. Un tu vari izdomāt nezin kādus drošības pasākumus, tos vienmēr ir iespējams apiet. Taču svarīgi, lai par drošību tiešām būtu padomāts.»

3.lpp.

Latviešu valodu salīdzina ar mūziku

Ventspils Augstskola (VeA) ir izslavēta ar Tulkošanas fakultāti. Nereti tajā viesojas arī speciālisti no Briseles, nupat bija ieradies Arnolds Žubeckis.

Par drošību jārūpējas pašiem

Gājēju drošība gada tumšākajā laikā ir aktuāla ne tikai uz lauku ceļiem, bet arī pilsētas ielās. Tieši pirms nedēļas, 20 oktobra vakarpusē, pilsētas centrā uz gājēju pārejas automašīna notrieca vīrieti. Visticamāk, krēslā to nepamanīja.

4.lpp.

Renovē pirmo deviņstāvu māja

Dzīvojamā māja Inženieru ielā 97 ieies vēsturē kā mūsu pilsētā pirmā deviņstāvu māja, kam veikta pilna renovācija un siltināšana. Ar laiku tās iemītnieki novērtēs visas energoefektivitātes priekšrocības, bet pagaidām daudziem nākas pieciest ar veicamajiem darbiem saistītas neērtības.

Piekautais NATO jūrnieks atveseļojas

Ventspilī piekautais NATO jūrnieks atveseļojas. Savukārt kriminālprocess pret viņa uzbrucējiem, visticamāk, vēl turpinās.

Dedzināšanas lietā nosacīts sods

Vienaudža aizdedzināšanas lietā apsūdzētājam piemērots trīs gadu nosacīts sods, 11 596 eiro viņam kā kompensācija būs jāsamaksā cietušajam.

5.lpp. Kultūra. Divi vienā – detektīvs un romantika

Ceturtdien bibliotēkā pulcējās detektīvromānu cienītāji, lai salti rudenīgo vakaru pavadītu kopā ar šī žanra grāmatu autori Daci Judinu, aktieri Andri Buli un mūziķi Arturu Kiseļovu. Pasākumam bija dots nosaukums Romantiskais rudens detektīvs.

6.lpp. Intervija. Konkurences tirgū uzvarēs personības

Ļaut bērnam pasauli tvert ar sirdi, pamanīt vērtības un iemācīties būt noderīgam – tā dažos vārdos varētu formulēt tautskolu būtību. Ventspilnieki grasās atvērt Drustu tautskolas 99 balti zirgi filiāli. Par to, uz kādiem pamatiem balstās skolas darbība, stāsta tās vadītājs OJĀRS RODE.

7.lpp.

Turpinās sīpolpuķu stādīšana

Ventspilnieki jau pieraduši, ka katru pavasari pilsētas parkos un puķu dobēs ielu malās viņus iepriecē skaisti ziedošas sīpolpuķes. Vai tā būs arī nākamajā pavasarī?

Ventspilnieki pirmajā republikā. 1932. gads. Pavasaris un vasara.

Svarīgākie notikumi: motorus eļļos ar cūku taukiem un sviestu; aizbēgušais lībiešu ķēniņš cietumā miris; atjauno kuģošanu pa Ventu; namsaimnieks moka ezi; teātrim piešķirti 8500 lati; būvēs jaunu loču torni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: