Valdības veidošanas sarunās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) necīnās par amatiem, kā tas dažkārt tai tiek pārmests, bet gan pret nepamatotu ekonomisko politiku, - šodien preses konferencē norādīja viens no ZZS pārstāvjiem valdības veidošanas sarunās, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Sākušās kolīzijas, kas saistītas ar "Vienotību" un valdības veidošanu. Faktiski es biju vienīgais no sarunu dalībniekiem, pārstāvot ZZS, kurš izvirzīja jautājumu, ka ir jārunā par darāmajiem darbiem un par pieejamajiem resursiem, lai varētu tos darāmos darbus izdarīt. Lai nav tā, kā līdz šim, kad valdības deklarācijā tiek ierakstīts, kas tiks darīts, bet faktiski resursu tam nav un sanāk tāda mānīšanās," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs un ZZS norādīja, ka viņiem nepieciešami analītiski dati un paskaidrojumi saistībā ar 2015. gada valsts budžeta projektu un vidēja termiņa budžeta prognozi līdz 2017. gadam. Šis lūgums izsaucis "ārkārtīgi negatīvu reakciju" no finanšu ministra Andra Vilka (V) puses, sacīja Ventspils mērs.

Lembergs esot vēlējies redzēt izvērstu salīdzinājumu valsts budžeta izdevumu sadaļās, salīdzinot 2014. un 2010. gada datus. "Man interesē, kā ir mainījušies izdevumi pa nozarēm, arī pa izdevumu kodiem, pa iestādēm, ministrijām šajā laika periodā - kur vairāk, kur mazāk, un tad prasīt paskaidrojumus, kāpēc tā un ne savādāk," skaidroja Lembergs.

Šis lūgums esot izsaucis ārkārtīgi negatīvu Vilka kunga reakciju. Izrādījies, ka šādu datu nav un ar šāda veida analīzi ministrija nenodarbojas. Runājot par 2015. gada budžetu, par pamatu tiekot ņemts 2014. gada plānotais budžets, un tad pie tā kaut kas tiekot pieskaitīts klāt, neskatoties kopējo dinamiku, norādīja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: