Sestdien pirmo "Aldaris" LBL spēli savā laukumā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, uzņemot pagājušās sezonas bronzas komandu BK "Jēkabpils", tā kā līdzjutējus sagaida pusfināla atkārtojums.

Pilnīgi iespējams, ka nozīmīgāks par pagājušās sezonas pusfināla atkārtojumu ir fakts, ka tā būs Troja Bārnisa pirmā oficiālā tikšanās ar savu bijušo klubu – pērn amerikāņu uzbrucējs pārstāvēja BK "Jēkabpils", bet šovasar no Daugavas krastiem pārcēlās uz Ventas promenādi. Tiesa, pirms sezonas Trojam jau sanāca uzspēlēt pret jēkabpiliešiem, turnīrā Liepājā palīdzot BK "Ventspils" izcīnīt uzvaru 86:63 (31:35). Viņš bija arī rezultatīvākais, gūstot 14 punktus un arī savācos piecas atlēkušās bumbas.

Jēkabpilieši, kurus šosezon trenē Edmunds Valeiko, LBL aizvadījuši četrus mačus, uzvarot trīs, bet vienā piedzīvojot zaudējumu. Ar neveiksmi 89:90 Valmierā BK "Jēkabpils" sāka jauno LBL sezonu, bet pēc tam sekoja trīs uzvaras, taču šonedēļ pirmajā BBL mačā tiem pašiem valmieriešiem zaudēts 55:82. Pirmajos mačos labākie punktu guvēji bijuši groza apakšas spēlētāji – pa 14 punktiem vidēji mačā met Pāvels Veselovs un lietuvietis Povils Čukins. Abi arī veiksmīgi cīnās par atlēkušajām bumbām, bet labākais komandā šajā rādītājā ir 199 cm garais amerikānis Devains Teilors (11,3).

No iepriekšējās sezonas līderiem ierindā joprojām ir Rinalds Sirsniņš (5,3 piespēles vidēji mačā), Oskars Virsis (izlaidis trīs mačus traumas dēļ), Mārtiņš Kravčenko, Jānis Pozņaks, bet traumas dēļ spēlēt vēl nav sācis vasaras ieguvums Andrejs Šeļakovs.

Ventspilnieki LBL sezonu sāka ar smagu uzvaru Jelgavā 68:62, bet otrajā mačā pārliecinoši izrēķinājās ar "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistiem 83:66. Uzbrukumā līdz šim stabili darbojušies Džerajs Grants (13) un Trojs Bārniss (12,5), bet superstabils dalot piespēles bija Mairs Četmens, kurš katrā spēlē komandas biedriem asistēja četras reizes.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: