Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Krasta ielai jaunas aprises

Turpinoties projekta Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām īstenošanai, grantēta ceļa vietā kārtīgu ielu iegūs arī Krasta ielas iedzīvotāji.

Vadīt pilsētu ir grūti un atbildīgi

Atbildīgs, grūts un piepildīts – tāds pēc vienas kopā ar Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu pavadītas dienas pilsētas mēra amats šķiet viņa ēnām.

2.lpp. Viedoklis: «Pamati no zelta», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Izdaudzinātā Ventspils kārtība uzliek lielākus pienākumus un atbildību ventspilniekiem un pilsētas saimniekiem. Iebraucēji un viesi pilsētai ar pirmrindnieces statusu izvirza augstākas prasības nekā citām Latvijas pilsētām, tai skaitā tām, kurās līdz Ventspils līmenim ir tik tālu kā līdz Marsam. Tas, ka atļauts Talsiem, nav atļauts Ventspilij. Ko piedod Kuldīgai, nepiedos Ventspilij. Tādējādi ventspilniekiem nākas ievērojami vairāk nopūlēties, lai latiņu noturētu pietiekami labā līmenī visu laiku.»

3.lpp.

Turpina labiekārtot pilsētu

Nākamajā gadā pašvaldība iecerējusi investēt pilsētas infrastruktūras attīstībā vairākus miljonus eiro. Prioritārie projekti būs daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošana, Lielā laukuma restaurācijas pabeigšana, bērnu pilsētiņu un citu atpūtas vietu papildināšana.

Iestrēgst autoostas tualetes kabīnē

Pēc tam, kad kāda sieviete nav tikusi ārā no Ventspils autoostas tualetes kabīnes un par to sūdzējusies, tualetes apsaimniekotājs radis pagaidu risinājumu un sola durvis salabot.

Dedzināšanas lietā pagarina pārtraukumu

Ventspils tiesa uz vēl vienu nedēļu pagarinājusi pārtraukumu krimināllietā par vienaudža apliešanu ar spirtu un aizdedzināšanu, lai iesaistītās puses varētu panākt vienošanos.

4.lpp. Novadā. Aicina parakstīt vēstuli

Popes aktīvisti mudina arī citus pagasta iedzīvotājus paust savu nostāju pret nepilnībām Ventspils novada teritorijas plānojuma 1. redakcijā.

Atsakās no katlumājas projekta

Ventspils novada dome pieņēmusi lēmumu pārtraukt projektu par katlumājas būvniecību un siltumtrašu izbūvi Ugālē.

Izmanto dienesta mašīnas

Atsevišķi novada iedzīvotāji interesējas, kāda ir pašvaldības amatpersonām noteiktā kārtība dienesta automašīnu izmantošanā.

5.lpp.

Atsvaidzina vieglatlētikas inventāru

Reizē ar vērienīgajiem rekonstrukcijas darbiem dažādās Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēs padomāts arī inventāra atjaunošanu, tāpēc nesen atceļojusi krava ar jauno vieglatlētikas aprīkojumu.

Varēs būvēties Staldzenē

Apkopojot un izvērtējot valsts un pašvaldības iestāžu atzinumu, kā arī ņemot vērā iedzīvotāju viedokļus, arhitektūras un projektēšanas birojs Westhaus iesniedzis pilsētas domē tās Staldzenes teritorijas daļas papildinātu un precizētu detālplānojumu, kas paredzēta privātajai apbūvei.

6.lpp. Kultūra. Brīvprātības projekts ar veiksmes garšu

Kinoteātrī Rio šobrīd demonstrē režisora Andra Gaujas jauno aktierfilmu Izlaiduma gads. Pasaules pirmizrādi tā piedzīvoja Monreālas kinofestivālā, bet ventspilnieki ar filmas režisoru un aktieriem tikās 15. oktobrī.

Ugunskristības izturētas godam

Rekordīsā laikā izveidotajam Ventspils kamerorķestrim diriģenta Aigara Meri vadībā pagājušajā nedēļā izdevās augstvērtīgs pirmais koncerts.

Rada multfilmu par vēsturi

Mazie Ventspils mākslinieki, iepazīstot pilsētas vēsturi, izveidojuši animācijas filmiņu par koktēlnieku darināto altāri.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1932. gads. Ziema un pavasaris

Svarīgākie notikumi: notiesāts pilsētas kasieris, lībiešu ķēniņš Uldriķis Kāpbergs atkal uzmanības centrā, recidīvistu Celmu soda vēlreiz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: