Mūsu pilsētā atkritumu apsaimniekošanas kārtību regulē Ventspils pilsētas saistošie noteikumi nr. 6 Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Saistošo noteikumu 3.1. punktā teikts: «Atkritumu radītājam vai valdītājam jāiekļaujas pašvaldības organizētajā atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju par regulāru atkritumu savākšanu un maksājot par atkritumu apsaimniekošanu.»

Individuālo māju īpašniekiem vai lietotājiem ir jānoslēdz līgums par regulāru atkritumu konteineru izvešanu – ne retāk kā vienu reizi divos mēnešos. Tas nozīmē, ka līgumi, kas līdz šim paredzēja atkritumu izvešanu pēc iepriekšēja pieteikuma (konteineros vai maisos), ir jāpārslēdz, iekļaujoties regulārajā atkritumu izvešanas maršrutā. Tāpat līgums jānoslēdz tiem individuālo māju īpašniekiem vai lietotājiem, kam līgums par atkritumu apsaimniekošanu līdz šim nav vispār noslēgts. Lai noslēgtu vai pārslēgtu līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, jāierodas pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts Sanitārās tīrīšanas iecirknī, līdzi ņemot īpašumtiesības un personu apliecinošus dokumentus. Noslēdzot līgumu, sadzīves atkritumu uzkrāšanai paredzētais konteiners tiek nodots lietošanā bez maksas.

Lai atvieglotu ikdienas konteineru iztukšošanu un izvairītos no domstarpībām par konteinera pieejamību, līgumā paredzētajā konteinera izvešanas dienā līdz plkst. 6 tas jānovieto atkritumu apsaimniekotāja darbiniekiem pieejamā vietā ārpus īpašuma robežām. Sadzīves atkritumi konteinerā jāievieto tādā apjomā, lai konteinera vāks tā izvešanas dienā būtu aizvērts. Ja radies papildu atkritumu apjoms, Pils ielā 12 var iegādāties marķētos maisus atkritumu izvešanai, bet, ja papildu atkritumi rodas regulāri, ir iespējams arī mainīt atkritumu izvešanas biežumu. Lai klientiem būtu ērtāk plānot atkritumu izvešanu, katras ielas iedzīvotājiem atkritumu izvešana tiek piedāvāta konkrētos datumos, ar ko visdrīzākajā laikā varēs iepazīties uzņēmuma mājaslapā.

Iespējama arī konteinera ārpuskārtas izvešana. Turpmāk Labiekārtošanas kombināts šo pakalpojumu sniegs konkrētos datumos (līdz šim – nākamajā dienā).

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem vai lietotājiem līgums par norēķiniem par atkritumu apsaimniekošanu ar atkritumu apsaimniekotāju jānoslēdz par katru īpašumā vai lietošanā esošo dzīvokli. Lai noslēgtu līgumu par norēķiniem par atkritumu apsaimniekošanu, jāierodas pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts Sanitārās tīrīšanas iecirknī, līdzi ņemot īpašuma vai lietošanas tiesības un personu apliecinošus dokumentus (pasi, pirkuma līgumu vai zemesgrāmatu, vai īres līgumu). Jāņem vērā, ka maksājums par atkritumu apsaimniekošanu ir atkarīgs no dzīvoklī pierakstīto vai deklarēto personu skaita. Ja no līguma noslēgšanas brīža ir mainījies personu skaits vai kāda no personām atrodas prombūtnē (mācības, darbs citā pilsētā u.c. iemesli), par to jāinformē atkritumu apsaimniekotājs, iesniedzot abonentu daļā skaita izmaiņas vai prombūtni apliecinošus dokumentus. Maksa par 1 personu ir 1,39 eiro mēnesī (ieskaitot PVN).

Vasarnīcu un dārza māju īpašniekiem un lietotājiem līgums par regulāru sadzīves atkritumu savākšanu ar atkritumu apsaimniekotāju jāslēdz par laika periodu, kad viņi pastāvīgi uzturas vasarnīcā vai dārza mājā.

Komersantiem līgums par atkritumu apsaimniekošanu jānoslēdz pirms komercdarbības uzsākšanas.

Namu apsaimniekotājiem līgums ar atkritumu apsaimniekotāju dzīvokļu īpašnieku vārdā jāslēdz par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma organizēšanu, nodrošinot apsaimniekošanā esošajām mājām nepieciešamo konteineru skaitu, konteineru novietošanas vietu un brīvu atkritumu apsaimniekotāja transportlīdzekļu piekļuvi konteineram, tai skaitā sniega tīrīšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: