Būvuzņēmums UPB lūdzis par 45 darba dienām pagarināt Ventspils Tehnikuma būvniecības termiņu.

Saskaņā ar noslēgto līgumu būvdarbi bija jāpabeidz līdz šī gada septembra beigām, taču tie ir aizkavējušies, tādēļ būvnieks lūdz termiņa pagarinājumu. Lēmums par to, vai termiņu var pagarināt, izvērtējot būvnieka iesniegto pamatojumu, tuvāko dienu laikā jāpieņem Valsts Izglītības attīstības aģentūrai, kas administrē Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto tehnikuma rekonstrukcijas projektu.

 

Kā atzīst tehnikuma vadība, būvnieka interesēs ir nekavēties ar būvdarbu pabeigšanu, jo saskaņā ar būvdarbu līgumu būvniekam jāmaksā vairāk nekā 10 000 eiro liela soda nauda par katru nokavēto dienu.

 

Tehnikuma būvniecība jau tuvojas noslēgumam, un tehnikuma vadība lēš, ka būvnieka prasīto 45 dienu laikā visus darbus, visticamāk, arī varētu pabeigt. Pašlaik turpinās darbs pie tehnikuma aprīkojuma iegādes. Pārcelšanos uz jaunajām telpām plānots sākt mācību gada otrajā pusē, bet pilnā apjomā jaunais tehnikums būs gatavs uzņemt audzēkņus no nākamā gada 1.septembra, preses konferencē šonedēļ informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

 

Kā ziņots, 2013.gada pavasarī tika sākta Ventspils Tehnikuma pārbūve - tehnikuma vēsturiskās ēkas rekonstrukcija, jaunā mācību korpusa izbūve un audzēkņu dienesta viesnīcas būvniecība.

 

Ventspils Tehnikuma rekonstrukcijas rezultātā tehnikuma darbnīcas tiks aprīkotas ar jaunām un mūsdienīgām tehnoloģijām, iekārtām un mēbelēm. Tiks izveidots informācijas tīkls un aprīkoti mācību kabineti. Papildus pašreizējām metālapstrādes, automehānikas, enerģētikas, elektronikas, viesnīcu un restorānu servisa programmām tehnikumā tiks piedāvātas arī jaunas mācību programmas ar iespēju apgūt jaunus amatus - būvkonstrukciju galdnieks, ēku iekšējo komunikāciju tehniķis, automehatroniķis un viesmīlis.

 

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 15,5 miljonu eiro apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 13,3 miljoni eiro, bet valsts budžeta līdzfinansējums - 2,2 miljoni eiro. Ar vēsturiskās ēkas rekonstrukciju saistītiem iepriekš neparedzamiem būvdarbiem 2013.gada nogalē Izglītības un zinātnes ministrija no sava budžeta līdzekļiem piešķīra līdzekļus gandrīz 365 000 eiro apmērā.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: