Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja aicina visus uz latviešu sieviešu dzejas izlases Meiteņu vīnogas (krievu valodā) atvēršanas pasākumu Pārventas bibliotēkā 7. oktobrī plkst. 18, kurā piedalīsies arī izdevniecības Krievu Gulivers pārstāvji.

Pasākumu vadīs izlases veidotājs un atdzejotājs Sergejs Moreino. Izlasē Meiteņu vīnogas (Девичий виноград) iekļautas latviešu dzejnieces Amanda Aizpuriete, Maira Asare, Ingmāra Balode, Baiba Dekena, Inta Kampara, Liāna Langa, Maija Laukmane, Luīze Līsmane, Andra Manfelde, Ruta Mežavilka, Emīlija Petraškeviča, Daina Sirmā, Ruta Štelmahere. Dzejoļus atlasījis un atdzejojis Sergejs Moreino, kas ir daudzkārtējs Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas rezidents, Ventspils pilsētas domes balvas Sudraba tintnīca ieguvējs un šobrīd Rakstnieku mājas eksperts.

Grāmatu izdevusi Maskavas izdevniecība Krievu Gulivers 2014. gadā. Pasākumā piedalīsies arī izdevniecības pārstāvji Vadims Mesjacs un Aleksandrs Tavrovs, kā arī dzejnieki Boriss Kolimagins un Aleksands Fiļuta, kuru dzeja ir tulkota latviski.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: