Biedrība "Ventspils Jauniešu dome" joprojām uzskata, ka Tu vari vairāk, nekā Tu domā! Tāpat arī saucas projekts, kura pasākumos jau gada garumā Ventspils jauniešiem bijusi iespēja iesaistīties dažādos pasākumos un gūt nenovērtējamu pieredzi.

Atsākoties mācību sezonai, “Ventspils Jauniešu domes” pārstāvjus arvien biežāk varēs redzēt skolās, kur jaunieši tiks iepazīstināti par veselības, komandas darba, uzņēmējdarbības un citām tēmām. Daļu no šīm nodarbībām vada vienaudžu izglītotāji no programmas "Jaunietis – jaunietim". Ar nodarbību piedāvājumu var iepazīties mājaslapā www.jauniesudome.lv.

 

Savukārt vasaras sezonā paveikti sagatavošanās darbi Ventspils Jauniešu forumam, kas norisināsies jau 24. oktobrī un kam šogad izvēlēta devīze "Uzcel māju!". Plašāka sabiedrība ar "Uzcel māju!" ideju tika iepazīstināta jau Ventspils Pilsētas svētku gājiena laikā augustā. Pēc tam darbu uzsāka īpašais Twitter konts @uzcel, aicinot jauniešus ar pašbildēm izteikt atbalstu jauniešu mājas veidošanai, kā arī dalīties domās par to, ko viņi vēlētos redzēt un darīt jauniešu mājā un kur Ventspilī tai būtu jāatrodas.

 

Savukārt oktobra nogalē paredzētajā forumā piedalīsies ne vien jaunieši, bet arī pieaugušie – politiķi un citi lēmumu pieņēmēji, NVO pārstāvji. Foruma laikā paredzēta pavasarī rīkotās Ventspils jauniešu aptaujas rezultātu prezentācija, kā arī „Kafija ar politiķiem", kuras laikā jauniešiem neformālā gaisotnē būs iespēja diskutēt ar pieaugušajiem un rast kopīgus risinājumus dažādām problēmām.

 

Ventspils Jauniešu dome aktīvi iesaistās jauniešu interešu aizstāvībā arī nacionālā līmenī, darbojoties Latvijas Jaunatnes padomē, gan Ministru prezidentes vadītājā Jaunatnes konsultatīvajā padomē. Tā ir iespēja gan paust Ventspils jauniešu viedokli, gan gūt pieredzi no kolēģiem visā Latvijā. Šobrīd valstī tiek gatavots nopietnākais jaunatnes jomas dokuments – Jaunatnes politikas pamatnostādnes, un ir būtiski piedalīties tā tapšanā, lai valsts nākamo piecu gadu plāni maksimāli sakristu ar jauniešu vajadzībām un interesēm. Vēl jāpiemin, ka 29. septembrī Jauniešu domes pārstāvji viesojās Talsos, lai iepazītos ar jauniešu centra darbību un diskutētu par aktualitātēm jaunatnes jomā.

 

Savu attīstību turpina izveidotais brīvprātīgo tīkls, kas sniedz gan jauniešiem, gan darba devējiem iespēju sadarboties un gūt pozitīvu pieredzi. Kā viens no piemēriem brīvprātīgo tīkla darbībai ir Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas piedāvājums desmit jauniešiem Jūras svētku un Pilsētas svētku laikā kļūt par brīvprātīgajiem foto reportieriem un iemūžināt svētkus no jauniešu skatupunkta. Brīvprātīgo uzņemtās fotogrāfijas tika publicētas Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv.

 

Joprojām cītīgi tiek strādāts, lai veidotu jauniešiem pieejamu un ērti lietojamu vienotu informācijas kanālu par dažādām iespējām, konkursiem, projektiem un informāciju par pilsētā un ārpus tās notiekošajiem pasākumiem un citiem svarīgiem notikumiem. Šī informācija tiek publicēta Ventspils jauniešu infopunkta Twitter kontā @infopunkts un mājaslapā www.jauniesudome.lv, kā arī Ventspils Jauniešu domes lapās portālos Facebook un Draugiem.lv. Biedrības aktualitātēm iespējams sekot līdzi Twitter kontā @VentJD.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: