12.Saeimas vēlēšanās visvairāk balsu ieguvušas "Vienotība", sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina socioloģisko pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" kopīgi veiktā aptauja.

Saskaņā ar LTV aptaujas rezultātiem 23,9% nobalsojušo vēlētāju savu balsi atdevuši par "Vienotību". Otrajā vietā ar 21,35% palikusi "Saskaņa", savukārt trešajā vietā ar 18,6% vēlētāju balsīm ierindojusies ZZS.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ieguvusi 18,4%, bet šovasar izveidotā partija "No sirds Latvijai" (NSL) savākusi 6,9% vēlētāju balsu.

Vēl 5% barjeru, lai iekļūtu Saeimā, pārvarējusi Latvijas Reģionu apvienība (LRA), kas ieguvusi 6% balsu. Pārējie politiskie spēki nepieciešamo procentuālo barjeru nav pārvarējuši un Saeimā neiekļūs.

Pēc šīs aptaujas rezultātiem, "Vienotība" Saeimā iegūs 25 mandātus, bet sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" parlamentā pārstāvēs 22 deputāti. No ZZS Saeimā būs 20 deputāti, savukārt NSL un LRA attiecīgi iegūs septiņus un sešus mandātus.

LTV un "Latvijas faktu" kopīgi veiktajā aptaujā piedalījušies 29 500 cilvēki visā Latvijā, taču 26,6% no visiem aptaujātajiem vēlētājiem nav vēlējušies atklāt, par ko atdevuši savu balsi.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar informācijas aģentūras LETA sadarbībā ar "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) un Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) veiktās nobalsojušo vēlētāju aptaujas pie iecirkņiem rezultātiem 12.Saeimas vēlēšanās sestdien ir uzvarējusi valdošā koalīcija, kurā darbojas "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Aptaujā 23,8% savu izvēli vēlēšanās izdarījušo cilvēku atbildējuši, ka balsojuši par "Vienotību", bet par "Saskaņu" balsojis 21,6% aptaujāto.

Par ZZS savu balsi atdevuši 19,4% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK nobalsojuši 18,5% aptaujāto vēlētāju.

Tāpat 5% barjeru vēlēšanās varētu būt pārvarējusi Latvijas Reģionu apvienība (LRA), par kuru balsojuši 6% aptaujāto, un šovasar izveidotā partija "No sirds Latvijai" (NSL), par kuru savu balsi atdevuši 5,4% aptaujāto vēlētāju.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā "Vienotība" Saeimā iegūtu 25 deputātu mandātus, "Saskaņa" - 23, VL-TB/LNNK un ZZS - pa 19, bet LRA un NSL - pa 7.

Pārējās partijas saskaņā ar aptaujas datiem 5% barjeru, lai iekļūtu Saeimā, nav pārvarējušas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: