Dzidra Brūdere ir vientuļa pensionāre, viņai nav ne bērnu, ne mazbērnu. Sievietei grūti staigāt, taču, pateicoties sociālajai palīdzībai, Dzidra joprojām dzīvo savā dzīvoklītī un uz apkārtējo pasauli raugās gaiši un pozitīvi.

Pensionāre saņem materiālo palīdzību: Sociālais dienests sedz 55% no maksājumiem par apkuri un 50% – par iztērēto ūdeni. Bez šī atbalsta būtu grūti iztikt, par to paldies pašvaldībai! Taču vissiltākie vārdi tiek veltīti aprūpētājai Valdai Priedītei, kura pie Dzidras nāk jau sešus gadus: dodas uz veikalu pēc produktiem, uzkopj dzīvoklīti, palīdz novannoties, paņem mājās izmazgāt veļu.

 

«Vasarā, izmantojot nūju, varu pati lēni pastaigāties, taču ziemā, kad ielas ir slidenas, pa tām varu pārvietoties tikai Valdai zem rokas. Man ir ļoti laimējies ar aprūpētāju – Valda ir laba un izpalīdzīga. Valda mani apmeklē divas reizes nedēļā, taču, ja nepieciešams, sazvanāmies un viņa atnāks kaut nakts vidū. Veikalā Valda nekad neskatās dārgākās preces – iepērkas kā priekš sevis,» slavē Dzidra.

 

Neskatoties uz veselības problēmām, Dzidra cenšas reizi dienā nokāpt pa kāpnēm no sava dzīvoklīša 4. stāvā un iziet laukā – ārsts ieteicis sievietei kustēties pēc iespējas vairāk. No operācijas gan viņa atsakās. Nupat, 23. septembrī, sievietei apritēja 86 gadi.

 

Vasarā Dzidra aiziet līdz Jaunpilsētas skvēram, pasēž parciņā un vēro Saules laiviņu ūdens un saules staru rotaļas vai aiziet līdz Vidumupītes strūklakai. Kādreiz Dzidra labprāt apmeklējusi koncertus un teātra izrādes, taču tagad uz tām veselības problēmu dēļ netiek. Par redzētajiem kultūras pasākumiem Dzidrai pastāsta kaimiņiene: «Man ir laimējies arī ar brīnišķīgu, sirsnīgu kaimiņieni Gunitu Kārkliņu. Viņa pēc koncerta vai kāda cita pasākuma apmeklējuma ienāk un pastāsta, kas un kā. Tad rodas sajūta, ka es pati esmu tur bijusi. Gunita citreiz uznes no pastkastītes avīzīti, palīdz ar padomu. Kad ārstējos slimnīcā, mani apmeklēja gan aprūpētāja, gan arī kaimiņiene.»

 

«Sociālajā dienestā strādā saprotoši un iejūtīgi cilvēki,» Dzidra augsti vērtē dienesta speciālistu atbalstu – gan materiālo, gan piešķirto mājas aprūpi. «Tikai pateicoties šim atbalstam, joprojām varu dzīvot savās mājās,» saka pensionāre.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: