27. septembrī plkst. 16:00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā uz pirmo pasākumu aicina Ceļojošais Festivāls, kura kulbā pulcējusies virkne radošu cilvēku un kolektīvu.

Mērķis ir radīt jaunu maršrutu kultūras braucieniem Latvijā, vedot klausītājiem saturīgu dzeju, mūziku, teātri un citas izpausmes, kas saņem pozitīvu vērtējumu kultūras vidē, taču reti sastopamas plašsaziņas līdzekļos. Katrai pieturvietai Ceļojošais Festivāls var piedāvāt savu performanci, video, lekciju vai dzejas lasījumu un koncertu. Programmā piedalīsies arī vietējie mākslinieki, iespējams, veidojot kopprojektu ar festivāla dalībniekiem.

 

Pirmā Ceļojošā Festivāla pieturvieta ir Ventspils Galvenā bibliotēka. Pasākums noritēs Dzejas dienu mēneša ietvaros. Būs skatāms dzejnieces Ingas Gailes un mūziķa Edgara Mākena kopprojekts, Evas Vancānes dejas performance, ansambļa Manta koncerts, kā arī Ģirta Šoļa veidotā latviešu mūzikas video programma. Pasākuma vadīšana un improskeči – no Ventspils Jaunrades nama teātra studijas „Savējie”.

 

Ceļojošo Festivālu organizē biedrība „HI”. Pasākuma norisi Ventspilī atbalsta Ventspils pilsētas dome un Ventspils bibliotēka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: