18. septembrī Ventspils novadu darba vizītē apmeklēs Jelgavas novada pašvaldības pārstāvji. Kopā ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni, izpilddirektoru Ivaru Romānovi un izpilddirektora vietnieku Valdi Buividaiti Kurzemē ieradīsies Jelgavas novada domes deputāti.

Ventspils novada domē jelgavnieki tiksies ar domes priekšsēdētāju Aivaru Mucenieku, viņa vietniekiem Māri Dadzi un Gunti Mačtamu un deputātiem, savukārt Popē un Jūrkalnē apskatīs sporta un atpūtas objektus, kas izveidoti, piedaloties dažādos projektu konkursos.

 

Jelgavas novada domes otrā sasaukuma deputātiem šī būs pirmā kopīgā pieredzes apmaiņas vizīte, norāda Ziedonis Caune: "Ventspils novadu izvēlējāmies pēc atbilstības mūsu pašvaldības administratīvajai teritorijai, jo arī Ventspils novads, tāpat kā Jelgavas novads, ir izteikta lauku pašvaldība bez pilsētas. Turklāt arī pašvaldības ēka atrodas pilsētas teritorijā, tātad saimnieciskās pārraudzības ziņā esam ļoti līdzīgi, ja domājam par pakalpojumu nodrošināšanu iedzīvotājiem pagastos."

 

Ziedonis Caune ar kolēģiem no Jelgavas novada domes administrācijas jau iepriekš ticies ar Ventspils novada pašvaldības specialistiem, lai uzzinātu, kā šeit notiek resursu plānošana: "Pēc šādiem pieredzes apmaiņas braucieniem varam it kā no malas palūkoties uz sevi un saprast, ko būtu vai nebūtu vērts darīt savādāk. Pagājušajā reizē diskutējām par pagastu pārvalžu pakalpojumu spektru, savukārt šoreiz deputāti izteica vēlmi uzzināt, kā administratīvi līdzīga novada pārvaldībā tiek organizēta pakalpojumu sniegšana. Mūs interesē arī tas, kā Ventspils novadam klājas ar projektu ieviešanu un prioritāro jomu attīstību."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: