26. septembrī plkst. 11:00 Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā notiks Olimpiskā diena un atjaunotā stadiona seguma atklāšana.

Olimpiskā centra “Ventspils” stadiona atjaunotā seguma atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas pašvaldības vadība, Latvijas Vieglatlētikas savienības, Latvijas Olimpiskās komitejas un Olimpiskā centra „Ventspils” pārstāvji.

 

Stadionā ir veikti esošā seguma pamatnes kārtas remonta darbi 350 m2 platībā un virsēja slāņa Herculan SR National ieklāšana visam stadionam, t.i., 7200 m2 lielā apjomā. Herculan SR National tehniskie rādītāji pilnībā atbilst IAAF prasībām, tāpēc IAAF šim produktam ir izsniegusi sertifikātu, kas apliecina šī produkta atbilstību IAAF Noteiktajām Specifikācijām Sintētiskajiem Vieglatlētikas Skrejceļiem, uz kuriem var rīkot augstākā līmeņa vieglatlētikas sacensības.

 

Pēc atklāšanas ceremonijas notiks Olimpiskā diena, kura tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību. “Olimpiskās dienas 2014” mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

 

Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju šogad atbalsta tradicionālo kopīgo rīta vingrošanu, apbalvos trīs radošo konkursu uzvarētājus, kā arī iepazīstinās ar handbola spēles pamatiem.

 

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu “Ko es zinu par handbolu?”.

 

Pasākumu programma Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā:

  • 11:00 – Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja A. Lemberga uzruna, Latvijas Vieglatlētikas savienības priekšsēdētāja G. Zalīša uzruna un Latvijas Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Aldona Vrubļevska uzruna;

  • 11:10 – Latvijas Olimpiskās komitejas karoga pacelšana un himna;

  • 11:15 – Zvaigžņu stafetes skrējiens;

  • 11:20 – Rīta vingrošana;

  • No plkst. 11:45 sporta aktivitātes skolām .

Plānotās aktivitātes: frisbijs (8. – 9. klases), strītbols (8. – 9. klases, 10. – 12. klases), handbols (10. – 12. klases), futbols (6. – 7. klašu zēni, 7. klases meitenes), tautas bumba (5. – 6. klases zēni un meitenes), kā arī stafetes skrējiens pa Olimpiskā centra „Ventspils” teritoriju.

 

“Olimpiskās dienas 2014” pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2014. gada sertifikāti, bet labākajām komandām - speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu.

 

“Olimpiskās dienas 2014” rīta vingrošanas komplektu (video un audio formātā) ir iespējams noskatīties un lejupielādēt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) mājaslapā internetā www.olimpiade.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: