19. septembrī Ventspils muzeja vadošais pētnieks Armands Vijups piedalīsies starptautiskajā kultūras konferencē Baltijas dzintars pāri laikam un robežām ar referātu Dzintars kā maiņas ekvivalents? Neapstrādāta dzintara atradumi vēsturisko laiku apbedījumu vietās Kurzemē.

Referāts veltīts Ventspils muzeja pēdējo desmit gadu laikā veikto arheoloģisko pētījumu rezultātiem, aplūkojot dzintara senlietu un neapstrādāta dzintara atradumus 15.-16. gs. apbedījumos.

 

2014. gadā kā viens no Latvijas kultūras simboliem tiek godināts dzintars, tam veltītas izstādes un dažādi pasākumi. Viens no tiem – starptautiskā kultūras konference, kas 19. - 21. septembrī notiks Rīgā, Latvijas Universitātē. Konferences mērķis ir gan popularizēt dzintaru, gan arī rosināt domu, ideju un pieeju apmaiņu dažādu nozaru dzintara pētnieku starpā. Konferencē uzstāsies 61 referents – 13 latvieši un 48 ārzemnieki, tostarp vadošie pasaules dzintara pētnieki no dažādām zinātņu nozarēm.

 

Konferences darbu paredzēts organizēts 11 sesijās, tostarp - Dzintara ģeoloģija un ģeogrāfija, Dzintars un dabas zinātnes, Dzintars, kas vieno, kā arī arheoloģijai veltītās sesijās - Akmens un bronzas laikmets, Bronzas laikmets un senie laiki, Dzelzs laikmets un viduslaiki. Konferenci organizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014, savukārt, Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī līdz 30. septembrim vēl var aplūkot izstādi Vēsturiskais dzintars, kurā eksponēti muzeja krājuma priekšmeti, sākot jau ar akmens laikmeta atradumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: