13. septembrī Zlēku draudze un Zlēku attīstības fonds aicina uz tikšanos ar rakstnieci Laimdotu Sēli, kas raksta grāmatu par šo pagastu. Lielais darbs pie grāmatas tapšanas nu tuvojas beigām. Autore stāstīs par pētniecības laikā gūtajām atziņām.

Pēc tikšanās ar rakstnieci kultūras namā notiks koncerts Zlēku baznīcā. Šogad muzicēs Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā, pie ērģelēm – Aigars Reinis. Skanēs renesanses laikmeta un Arvo Pērta mūzika. Koncertā iegūtos ziedojumus izmantos grāmatas izdošanai. Tikšanās ar rakstnieci Zlēku kultūras namā paredzēta plkst. 15, koncerta sākums baznīcā – plkst. 16.

Savukārt 27. septembrī plkst. 16 notiks koncerts Ugāles baznīcā, kur ērģeļmūziku atskaņos Aleksandrs Kolomijcevs, viens no Krievijas jaunās paaudzes ērģelniekiem, kas izglītību ieguvis Rietumeiropā. Kolomijcevu īpaši saista senā mūzika, un šajā žanrā viņš ir viens no pieprasītākajiem ērģelniekiem Krievijā. Uzzinājis par unikālajām Ugāles ērģelēm, mūziķis ļoti vēlējās tās redzēt un izteica vēlmi muzicēt Ugālē. Koncertā skanēs baroka laikmeta ērģeļmūzika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: