Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šurp grāmatas uz skolu

Jau pirmdien ielas pildīs saposti bērni, kas ar ziediem rokās atkal dosies uz skolu, bet vēl līdz tam skolēni steidz sarūpēt visu nepieciešamo mācību gada uzsākšanai.

Vētru laikā būs drošāka energoapgāde

Vakar atklātais projekta Kurzemes loks posms Grobiņa–Ventspils paaugstinās elektrodrošību vētru laikā un ļaus pilsētā ienākt jauniem uzņēmumiem.

2.lpp. Viedoklis: «Nāk rudens», žurnālists Pēteris Neimanis

«Domājat, ka par rudens tuvošanos visspilgtāk liecina lietus un vēsais laiks? Es teiktu, ka tā tomēr ir drūzmēšanās grāmatnīcās, kancelejas preču veikalos un enerģiska dažādu skolai nepieciešamu lietu iegādāšanās.»

3.lpp.

Velomaršruts caur 20 Eiropas valstīm

Veicot Eiropas 13. velomaršruta EiroVelo13 jeb Dzelzs priekškara posmu no Kolkas līdz Palangai, šodien Ventspilī no Kolkas puses ierodas maršruta veidotājs Mihaels Krāmers.

Gandarījums un bažas par būvēm

Nupat novadā nodoti trīs būvobjekti, savukārt visilgāk gaidītā ēka – Zūru pamatskolas ēdnīca – joprojām ir puspabeigta.

 

4.lpp.

Četmens atgriežas pēc desmit gadiem

Basketbola klubā Ventspils šajā sezonā atgriezīsies amerikāņu aizsargs Mairs Četmens, kurš tieši šajā komandā sāka savas profesionāļa gaitas.

Baravikas vilina sēņotājus

Sēņu karalienes brūnajās cepurītēs joprojām ir topā. Un nav nemaz jābrauc desmitiem kilometru, lai nokļūtu īstajās sēņošanas vietās.

5. lpp. Reportāža: Šurp grāmatas uz skolu

6.lpp. Politika

Pedagogi zinās, par cik strādās

Skolotājiem šis 1. septembris būs citāds nekā iepriekšējos gados. Viņi zinās, par kādu algu strādās, un negatīvi pārsteigumi oktobrī tos negaida. Tomēr neatbildētu jautājumi vēl daudz.

Dūklavs: vietējie jāsargā, cik varam

Lauksaimniecības nozare ir tā, kas šobrīd no Krievijas sankcijām cieš visvairāk. Turklāt pa kabatu zemniekiem sit arī nelabvēlīgie laika apstākļi. Tādēļ atbalsts vietējiem ražotājiem ir viens no galvenajiem valdības dienaskārtībā.

Nozaru prasības budžets nepacels

Pēc vairākiem taupības gadiem pērn pirms eiro ieviešanas paustais optimisms par ekonomikas un līdz ar to valsts budžeta izaugsmi sagruvis kā kāršu namiņš.

7.lpp. Intervija

Brīvība būt tādam, kāds esi

Atbraucot uz Ventspili pirms sešiem gadiem, pareizticīgo baznīcas mācītājs Vadims Demčenko piedzīvoja viņam pazīstamu bērnības dzimtenes izjūtu. Šī sajūta viņu nepamet joprojām, bet Ventspils kļuvusi par tēva Vadima otrām mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: