Valsts policijas darbinieki kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Igaunijas un Somijas šodien piedalīsies starptautiskā reidā, kura laikā tiks kontrolēta atļautā braukšanas ātruma ievērošana.

Reids norisināsies uz galvenajiem autoceļiem visā valsts teritorijā, un vienlaikus šādas pārbaudes uz savu valstu ceļiem veiks arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas kolēģi.

Reids notiks Eiropas ceļu policijas tīkla plānoto starptautisko reidu ietvaros un šī nedēļa veltīta tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Akcijas laikā policijas darbinieki visā Eiropā veic dažādus pasākumus atļautā ātruma kontrolei uz ceļiem.

Starptautiskās akcijas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību pārmērīga braukšanas ātruma riskiem un aicināt ikdienā izvēlēties ne vien ceļu satiksmes noteikumiem atbilstošu braukšanas ātrumu, bet arī tādu, kas ir drošs autovadītājiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Valsts policijas darbinieki šā gada 7 mēnešos ir sastādījuši jau 60 276 protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kas ir par 7509 protokoliem vairāk nekā pagājušajā gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: