Informācija par žurkām, kas apsēdušas Dienvidu molu, apstiprināta. Taču žurku midzenis, visticamāk atrodas garāžās pludmales tuvumā. Šonedēļ tiks sākta grauzēju apkarošana.

Kad "Ventas Balss" pēc lasītāju sniegtās informācijas vērsa uzmanību uz grauzēju klātbūtni populārajā pastaigu vietā – Dienvidu molā, par, kuru atbildīga ir Ventspils brīvostas pārvalde, tika veikta apsekošana. Pārvalde konsultējās ar uzņēmumu no Rīgas, kas specializējas kaitēkļu un dažādu grauzēju iznīcināšanā. Un veikusi apsekošanu. Ventspils brīvostas pārvaldes Tehniskās daļas vadītājs Māris Petrovskis apstiprina, ka žurkas uz mola patiešām ir.

Lielākoties žurkas rosās pie mola tetrapodiem. Tāpat tās manītas arī Govs ceļotājas tuvumā. Viens no secinājumiem - žurkas, visticamāk, dzīvo nevis Dienvidu molā, kā tas iepriekš šķitis, bet gan garāžu boksos, kas atrodas mola un pludmales tuvumā. «Speciālisti apgalvoja, ka uz Dienvidu mola tās pilnīgi noteikti nedzīvo. Tās nav ūdensžurkas, bet gan visiem labi zināmās parastās žurkas, kuras dzīvo neapdzīvotās ēkās, nevis tur, kur viļņojas un šļakstās ūdens, staigā cilvēki un tamlīdzīgi,» skaidro Petrovskis.

Grauzēju perēklis gan pagaidām nav uziets. Taču uz Dienvidu mola žurkas, visticamāk, dodas ēdiena meklējumos, jo zvejnieki un makšķernieki pludmalē atstāj tām ēdamas lietas, pieļauj speciālisti.

Lai grauzējus apkarotu, šonedēļ tiks izvietoti slazdi un darīts viss cits nepieciešamais, lai grauzējus apkarotu. Petrovskis norāda, ka cīņā ar žurkām tiks ņemts vērā apstāklis, ka mols ir sabiedriska vieta un pa to staigā arī bērni un mājdzīvnieki. «Cerams, ka situācija uzlabosies,» prognozē Petrovskis, piebilstot, ka rezultāts gan nav gaidāms uzreiz, jo tiek lēsts, ka žurku skaits ir ievērojams, turklāt tās visu laiku vairojas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: