Divas pēdējās augusta nedēļas Ventspils Izglītības pārvalde izsludinājusi par Ventspils skolu metodiskajām dienām, kurās notiks zinību darbnīcas un praktiski semināri skolotājiem.

18., 19. un 20. augustā notiks pedagogu darba efektivitātes paaugstināšanas projekta semināri,kurus vadīs Latvijas Universitātes pētnieki un eksperti.

21. augustā būs praktiskas mācības visiem sākumskolas skolotājiem, kas ar šo mācību gadu skolā izmantos dabas zinību interaktīvai apguvei un pētniecības prasmju attīstībai paredzētos metodiskos komplektus grupu darbam “Skaņa”, “Gaisma”, “Siltums” un citi, kas šogad Ventspils skolām iegādāti Rīcības programmas ietvaros. Pasākumu koordinē sākumskolas metodiskā apvienība.

26. augusts iecerēts kā Ventspils pedagogu labo ideju un inovatīvās pieredzes diena.Zinību seminārus un radošās darbnīcas saviem kolēģiem vadīs Ventspils vispārizglītojošo skolu pedagogi.

Darbnīcu dalībnieki varēs smelties gan praktiskas idejas, gan arī paši piedalīties mācību materiālu izveidē, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Darbnīcu vadītāji dalīsies atziņās, kuras guvuši gan starptautiskos semināros, gan arī savā ikdienas darbā. Radošo un zinību darbnīcu mērķis ir turpināt jau iepriekšējā mācību gada noslēgumā organizētajā “Ideju terminālī” iesākto praksi par labo ideju apmaiņu, lai sekmētu Ventspils skolotāju inovatīvo ideju izplatību pilsētas mērogā un veicinātu jaunu ideju rašanos.

26.augustā tiem klašu audzinātājiem, kuru skolēni piedalījās Iespējamās Misijas Vasara skolā būs iespēja arī piedalīties Lindas Beķeres un Gata Narvaiša vadītājā nodarbībā un iepazīties ar Vasara skolās veidotāju atziņām, pieredzi un ieteikumiem – kādas aktivitātes skolēniem tika piedāvātas, kā viņiem veicās ar uzdevumu izpildi.

27. augustā - vieslektoru pieredzes semināri un darbnīcas. Pedagogiem būs iespēja piedalīties darbnīcās un semināros, kurus vadīs Latvijā atzīti eksperti, piemēram, Aija Tūna (Izglītības atbalsta centra programmas “Pārmaiņu skola” koordinatore), Edīte Sarva (Iespējamās misijas vēstniece), Guna Stepiņa (latviešu valodas mācību materiālu autore), Kristīne Strūberga (Izglītības kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktore), Mācību centrs “Lielvārds” pārstāvji un citi. 

25., un 26. augustā notiks arī Microsoft Latvia organizētais seminārs Ventspils 4. vidusskolas skolotajiem par planšetdatoru izmantošanas praktiskajiem aspektiem. Savukārt, 25. un 28. augustā Digitālajā centrā ikvienam skolotājam būs iespēja mācīties strādāt ar jauno operētājsistēmu Windows 8, kas turpmāk tiks izmantota uz visiem skolu datoriem.

29.augustā pl.10 paredzēts Metodisko dienu noslēguma semināra Ventspils 1.ģimnāzijas telpās. Klātesošos uzrunās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis, LU DZM projekta komandas pārstāvji, kā arī tiks pasniegtas balvas Ventspils Pedagoģiskā darba inovācijas fonda laureātiem un paziņoti Motivācijas programmas pirmās kārtas naudas balvu ieguvēji.

Detalizēta informācija par Metodisko dienu nodarbību piedāvājumu un reģistrēšanos nodarbībām būs pieejama Izglītības pārvaldes mājas lapā www.vip.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: