12. augustā sociālo pakalpojumu centrā Usmā 100. dzimšanas dienu svinēja ugālniece Lūcija Tomkalne. Gaviļnieci sveica Ventspils novada pašvaldības vadītājs Aivars Mucenieks, Sociālā dienesta vadītāja Inta Rudbaha, Ugāles evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Jānis Kalniņš, centra vadītāja Elita Treimane un citi laba vēlētāji.

Lūcijas viesi uzteica viņas gaišo prātu, mundrumu, labestību un turēšanos pie Dieva. Mācītājs Jānis Kalniņš reizi mēnesī sociālo pakalpojumu centrā vada dievkalpojumu, un simtgadniece ir to cilvēku vidū, kas labprāt uzklausa Dievvārdus un saņem Svēto Vakarēdienu.

 

Jaunībā Lūcija gribēja kļūt par ainavu arhitekti. Šis sapnis nepiepildījās, bet viņai bija laimīga laulības dzīve, tādēļ simtgadniece nesūrojas par mūža gājumu, kurā netrūkst arī

skumju brīžu. Sociālo pakalpojumu centrā, kā atzina iestādes vadītāja Elita Treimane, pirmo reizi tiek svinēta simtā dzimšanas diena, tādēļ saviļņota bija ne tikai jubilāre, bet arī sociālā centra darbinieki, kuri rūpējas par sirmgalvjiem.

 

Saņēmusi ziedus un dāvanas, uzklausījusi dziesmas un apsveikumus, Lūcija Tomkalne pateicās, sakot: "Esmu ļoti, ļoti aizkustināta. Paldies jums visiem. Lai Dievs jūs svētī!"

 

Ventspils novadā ir divas simtgadnieces. Ugālniece Margareta Gumska jubileju svinēja 12. janvārī. Ventspils novada pašvaldība ilgdzīvotājus simtajā dzimšanas dienā sveic, dāvinot 200 eiro. Šāda summa tiek izmaksāta arī katrā nākamajā dzīves gadā, piemēram, 101. un 102. dzimšanas dienā. Savukārt, sagaidot 90. dzimšanas dienu, Ventspils novada pašvaldība jubilāram dāvina 50 eiro, izmaksājot tos katrā dzimšanas dienā, līdz sasniegts 100 gadu vecums, kad gaviļniekam pienākas 200 eiro.

 

Foto apskati ŠEIT:

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: