Garbuzova pret Urbanoviču, Rugine pret Garbuzovu. Cīnoties par vietām Saeimā, pār dažiem saskaņas biedriem virsroku ņēmušas emocijas. Tās izpaužas publiskos apvainojumos un nonākušas pat līdz tiesai.

Ventspils pilsētas domes, nu jau neatkarīgā deputāte Jeļena Garbuzova, iesniegusi tiesā sūdzība pret partijas līderi Jāni Urbanoviču par neslavas celšanu plašsaziņas līdzekļos. Viņas sūdzībai pievienojusies arī viņas kolēģe no Liepājas, Elita Kosaka.

Kā skaidro Garbuzova, Urbanoviča interviju vienā no Ventspils bezmaksas izdevumiem, 2010.gada 13.augusta izdevumā, uztvērusi kā necieņu pret tiem cilvēkiem, partijas biedriem, kas visus šos gadus tajā strādājuši. Deputāte uzskata, ka tagad, kad SC savas varas pozīcijas nospirinājis, tās līderi kļuvuši autoratīvi un novērsušies.

Tādēļ visas viņas pēdējo mēnešu darbības - publiski izteiktais protests par veidu, kā Kurzemes pārstāvniecības vadītājs Aleksejs Agešins izvēlējies kandidātus vēlēšanām, viņas kandidēšana no Tautas kontroles saraksta, sūdzība pret Urbanoviču un izstāšanās no SC, esot mēģinājums norādīt partijas vadībai, ka atkal „jāpavērš seja uz cilvēkiem.” Viņas viedoklim par partijas vadības attieksmi pret partijas biedriem, pievienojas arī Liepājas domes deputāte Elita Kosaka, kura nav SC biedre jau no 2009.gada.

Garbuzova skaidro, ka sākotnēji pievērusi acis uz Urbanoviča interviju, jo minēto bezmaksas izdevumu nelasa, tomēr, kad 10. Saeimas SC deputāta kandidāte Alīna Rugine iesūdzējusi viņu tiesā par citu publikāciju, kur Garbuzova izsaka viedokli par to, ka Agešins, gatavojot Kurzemes apgabala deputātu kandidātu sarakstu, ignorējis ventspilnieku viedokli, arī viņa nolēmusi tiesāties. Ņemot vērā tiesvedību ar partijas vadību, loģiska ir viņas izstāšanās no partijas rindām.

Pats Urbanovičs, Garbuzovas rīcību komentē lakoniski, norādot, ka viņa zaudēs un vēlot, lai Dievs dod Garbuzovai veselību.

Ventspils tiesa Garbuzovas prasību pārsūtīja Valsts policijas Ventspils iecirknim, kur, kā Ventas Balsi informē iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons, pieņemts lēmums krimināllietu tomēr neierosināt, pamatojot to ar noziedzīga nodarījuma sastāva neesamību. Garbuzova, uzzinot lēmumu vēl nevarēja komentēt, kāda būs viņas turpmākā rīcība un vai to pārsūdzēs. Par to viņa lemšot pēc sarunas ar advokātu.

Tikmēr vietējais SC līderis Vladislavs Šafranskis uzskata, ka vietējo saskaņiešu starpā būtiskas nesaskaņas nav. Šafranskis norāda, ka Garbuzova jau no partijas izstājusies. Viņš gan Jeļenas Garbuzovas, gan Alīnes Rugines prasības tiesā vērtē kā pārlieku emocionālu reakciju uz minētājām publikācijām un pauž cerību, ka nesaskaņas tomēr izdosies atrisināt un arī turpmāk varēs strādāt kopā.

Šafranskis situāciju skaidro ar saspringto priekšvēlēšanu laiku, kas visiem bijis nervozs. Komentējot vairāku gan bijušo gan esošo partijas biedru neapmierinātību ar SC reģionālā līdera vadības stilu, Šafranskis norāda, ka tuvākajā laikā notiks tikšanās ar centrālo valdi. Tad arī tiks izvērtēts šis priekšvēlēšanu laiks un meklēti risinājumi, lai savstarpējo komunikāciju un partijas darbu uzlabotu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: